Η ανάπλαση του κέντρου της Αθήνας προωθείται μέσω του ευρωπαϊκού αρχιτεκτονικού διαγωνισμού «Re-think Athens» («Ξανα-Σκέψου την Αθήνα»).

Στην παρουσίαση αυτού του σημαντικού έργου  μίλησε ο πρωθυπουργός Λουκάς Παπαδήμος, εκφράζοντας την αποφασιστικότητα της κυβέρνησης να ανακόψει την πορεία απαξίωσης του κέντρου.

Το έργο περιλαμβάνει την παρέμβαση στην καρδιά της πρωτεύουσας, με την οδό Πανεπιστημίου να γίνεται δρόμος για τους πεζούς, τους ποδηλάτες και το τραμ, το οποίο προορίζεται να εξυπηρετεί το κοινό μέχρι τα Άνω Πατήσια.

Επιπλέον, το αρχιτεκτονικό πρόγραμμα «Re-think Athens/ Ξανα-σκέψου την Αθήνα» εκτείνει τις πολεοδομικές και κυκλοφοριακές παρεμβάσεις από τη λεωφόρο Αμαλίας (ύψος Φιλελλήνων), τον πεζόδρομο της Αρεοπαγίτου και τους Στύλους του Ολυμπίου Διός έως την οδό Πατησίων (ύψος Αρχαιολογικού Μουσείου). Στον βασικό άξονα της Πανεπιστημίου ενσωματώνονται τα κτίρια της Tριλογίας, (Πανεπιστήμιο- Ακαδημία- Εθνική Βιβλιοθήκη) και η πλατεία Ομονοίας.

Το έργο θα τελειώσει, σύμφωνα με τους σχεδιασμούς, σε 1,5 -2 χρόνια μετά τη δημοπράτηση. Ο διαγωνισμός, με χορηγό το Ίδρυμα Ωνάση, περιγράφεται ως ευρωπαϊκός, αλλά βάσει των υπαρχουσών συμφωνιών και συμβάσεων μεταξύ των ευρωπαϊκών και μη ευρωπαϊκών χωρών, είναι στην ουσία διεθνής.