Αιχμές αφήνει ο ΟΤΕ κατά της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων(ΕΕΤΤ), με αφορμή την απόρριψη δύο εξαιρετικά δημοφιλών συνδυαστικών πακέτων.

Ο ΟΤΕ χαρακτηρίζει αδιαφανές και αναχρονιστικό το όποιο επιστημονικοφανές μοντέλο, πάνω στο οποίο βασίζεται η εξέταση των πακέτων του ΟΤΕ από την ΕΕΤΤ, καθώς δεν έχει μέχρι σήμερα γνωστοποιηθεί στον ΟΤΕ και δεν λαμβάνει υπόψη τα σημερινά δεδομένα αλλά αντικατοπτρίζει την αγορά όπως ήταν το 2006. Στο σημείο επισημαίνεται ότι ο ΟΤΕ σέβεται τη ρύθμιση αλλά αυτή θα πρέπει να εξελίσσεται με βάση τα δεδομένα της αγοράς.

Στην ανακοίνωση ο ΟΤΕ τονίζει ότι μπορεί και πρέπει να έχει τη δυνατότητα να ανταγωνιστεί τους υπόλοιπους παρόχους με ίσους όρους, σεβόμενος τους κανόνες της αγοράς.

Προσθέτει επίσης ότι ο ανταγωνισμός στις τηλεπικοινωνίες είναι εντονότατος, καθώς στην αγορά δραστηριοποιούνται πάροχοι που λειτουργούν κυρίως μέσα από μεγάλα σχήματα και στους οποίους παρέχεται η δυνατότητα να πουλάνε σε ιδιαίτερα χαμηλές και ανταγωνιστικές τιμές, κάτι που δεν επιτρέπεται να κάνει ο ΟΤΕ.

Οι κινήσεις αυτές, βάση του ΟΤΕ, βάλλουν μια υγιή επιχείρηση, που έχει ιδιαίτερη σημασία για την ελληνική οικονομία και καθυστερούν τις επενδύσεις που κάνει ο ΟΤΕ σε δίκτυα νέας γενιάς. Παράλληλα, οι καταναλωτές στερούνται τη δυνατότητα να επωφεληθούν από ποιοτικότερες και ανταγωνιστικότερες υπηρεσίες.