Σε ηλικία 82 ετών «έφυγε» ο Βασίλης Μαυρομάτης, ηθοποιός της παλιάς φρουράς του ελληνικού κινηματογράφου, εκφωνητής και παρουσιαστής και ένας από τους βασικούς εκφραστές του «Νέου Κύματος».

Ήταν ένας bon viver και γόης της χρυσής εποχής του κινηματογράφου και είχε εμφανιστεί σε δεκάδες αξέχαστες ταινίες, μεταξύ άλλων στο πλευρό της Αλίκης Βουγιουκλάκη, του Ορέστη Μακρή, του Δημήτρη Χόρν και του Κώστα Χατζηχρήστου.

Για τον Βασίλη Μαυρομάτη έκανε σήμερα ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook ο δημοσιογράφος Δημήτρης Κωνσταντάρας.

Ο Δημήτρης Κωνσταντάρας αναφέρθηκε στην κινηματογραφική καριέρα του Βασίλη Μαυρομάτη, σημειώνοντας ότι είχε παίξει μαζί και με τον πατέρα του. Επιπλέον, ο δημοσιογράφος αναφέρθηκε στις εμφανίσεις του Βασίλη Μαυρομάτη στις μπουάτ της Πλάκας, για να καταλήξει: «Ένας υπέροχος άνθρωπος. Στο καλό κουμπάρε. Θα σε σκέφτομαι και θα σ’ αγαπάω πάντοτε».

GDD

Ο Βασίλης Μαυρομάτης γεννήθηκε στον Πειραιά στις 15 Απριλίου 1935 και σπούδασε στη Δραματική Σχολή του Ελληνικού Ωδείου, από όπου αποφοίτησε το 1957. Συμμετείχε σε δεκάδες αγαπημένες ταινίες της χρυσής εποχής του ελληνικού κινηματογράφου, όπως: «Ο εμίρης και ο κακομοίρης», «Αλλος για το εκατομμύριο», «Με λύγισε η φτώχεια», «Η παραστρατημένη», «Ιστορία μιας ζωής», καθώς και στη «Μεθυσμένη Πολιτεία», ενώ μετά από πολλά χρόνια εμφανίστηκε ξανά το 2011 στην ταινία «Το πέταγμα του κύκνου».

Ο Βασίλης Μαυρομάτης είχε εξαιρετική φωνή και είχε κάνει εμφανίσεις δίπλα σε μεγάλα ονόματα του «Νέου Κύματος», «πρωταγωνιστώντας» στις μπουάτ της Πλάκας επί περίπου δύο δεκαετίες. Παράλληλα, έκανε πολλά ραδιοφωνικά διαφημιστικά σποτ ως εκφωνητής. Τα τελευταία χρόνια διατηρούσε έναν ξενώνα στην Καρδίτσα.

Ο αγαπημένος ηθοποιός είχε κάνει τέσσερις γάμους και είχε αποκτήσει πέντε παιδιά. Υπήρξε παντρεμένος με την τραγουδίστρια του «Νέου Κύματος» Καίτη Χωματά και αργότερα με την ηθοποιό Λίλα Καφαντάρη.