Αρχή των τριήμερων κινητοποιήσεων σήμερα για τους δικηγόρους όλης της χώρας. Οι δικηγορικοί σύλλογοι αντιδρώντας στην πλήρη απελευθέρωση του επαγγέλματός τους αποφάσισαν αποχή από τα καθήκοντά τους από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή.

Πρόκειται μάλιστα να συνεδριάσουν προκειμένου να συζητήσουν τα θέματα που τους απασχολούν και να καθορίσουν την περαιτέρω στάση τους.

Στη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγου Αθηνών αναφέρεται : «διατρανώνοντας την έντονη αντίθεση του δικηγορικού σώματος στις προωθούμενες – εν κρυπτώ και κατά τρόπο αιφνιδιαστικό – νομοθετικές ρυθμίσεις που αφορούν αφενός μεν στη θέσπιση αντικειμενικών φορολογικών τεκμηρίων, δίχως να έχει προηγηθεί η απαραίτητη διαβούλευση με κάθε αρμόδιο θεσμικό παράγοντα, πολλώ δε μάλλον με τις θιγόμενες επαγγελματικές ομάδες, ρυθμίσεις μάλιστα οι οποίες κινούνται στα όρια της κοινωνικής δικαιοσύνης και της συνταγματικής νομιμότητας, αφετέρου δε στην επίσης κατά τρόπο αιφνιδιαστικό και δήθεν κατεπείγον μεταρρύθμιση του τρόπου ίδρυσης και λειτουργίας δικηγορικών εταιρειών».