Με κεντρικό σύνθημα «Στις γιορτές όλοι μαζί», δεκάδες σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης συμμετέχουν στις ανοικτές εορταστικές εκδηλώσεις, ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του δήμου Βόλου.

Οι μαθητές παρουσιάζουν χριστουγεννιάτικα μουσικά και άλλα καλλιτεχνικά προγράμματα στο κέντρο του Βόλου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα που ανακοινώθηκε από το δήμο Βόλου, για αύριο Τετάρτη θα υπάρξει εορταστικό μουσικό πρόγραμμα με χριστουγεννιάτικους ύμνους που θα αποδώσει πολυμελής Χορωδία από 60 μαθητές των 16ου, 30ου, 3ου και 20ου Δημοτικών Σχολείων, ενώ την Πέμπτη τα κάλαντα θα αποδώσει Χορωδία αποτελούμενη από 41 μαθητές της Ελληνογαλλικής Σχολής «Άγιος Ιωσήφ».

Την Παρασκευή μουσικό σχήμα από μαθητές του 4ου Λυκείου Βόλου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα « … Ροκ Χριστούγεννα» και την Τετάρτη 28 του μηνός το μαθητικό συγκρότημα του 1ου Λυκείου Βόλου θα παρουσιάσει το πρόγραμμα «Άνθη χιονιού».

Παράλληλα την Πέμπτη και ώρα 7 το απόγευμα στο Πνευματικό Κέντρο της Μητρόπολης Δημητριάδος, η Επιτροπή Παιδείας του Δήμου Βόλου σε συνεργασία με την Πρωτοβάθμια και Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση Ν. Μαγνησίας οργανώνουν χριστουγεννιάτικη εκδήλωση με τίτλο «Όλου του κόσμου τα παιδιά», στην οποία θα λάβει μέρος μεγάλος αριθμός σχολείων από την πρωτοβάθμια και δευτεροβάθμια εκπαίδευση.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης θα βραβευτούν σχολεία της πόλης για δράσεις και πρωτοβουλίες που υλοποίησαν το 2011 και διακρίθηκαν γι’ αυτές. Στο καλλιτεχνικό πρόγραμμα της εκδήλωσης συμμετέχουν καλλιτεχνικά μουσικά και θεατρικά μαθητικά σχήματα από το 10ο Γυμνάσιο, τα 1ο, 2ο, 10ο, 16ο, 30ο και 31ο Δημοτικά Σχολεία καθώς και το Μουσικό Σχολείο Βόλου. Η εκδήλωση θα κλείσει με μπαζάρ για την ενίσχυση της Φλόγας.

Θεατροταξίδια

Εξάλλου, επίσης την Πέμπτη και ώρα 7.30 το απόγευμα ξεκινούν οι εκδηλώσεις του Δήμου Βόλου στην πλατεία του Αγίου Νικολάου, με τα Θεατροταξίδια της Πειραματικής Σκηνής. Στο δρώμενο αυτό καλούνται να συμμετάσχουν όλα τα παιδιά της πόλης, παίρνοντας τα τρίγωνά τους για να τα ψάλλουν όλοι μαζί στη «Φρικαντέλα, τη μάγισσα που μισούσε τα κάλαντα».

Πρόκειται για τη γνωστή ιστορία του Ευγένιου Τριβιζά διασκευασμένη σε ένα χριστουγεννιάτικο δρώμενο από τη Βάσω Μπέλιου, η οποία θα παρουσιαστεί από τα παιδιά που συμμετέχουν στα Θεατροταξίδια, αλλά και από όσα παιδιά θυμηθούν να έχουν το τρίγωνο μαζί τους.

Μέσα από μια σειρά αυτοσχεδιασμών και ασκήσεων θεατρικού παιχνιδιού τα παιδιά θα παίξουν την ιστορία χρησιμοποιώντας μόνο το σώμα και τη φαντασία τους, θα διασκεδάσουν και φυσικά θα ψάλλουν τα κάλαντα σε όλη την πλατεία.