Ήταν ένα από τα πλέον προηγμένα επιθετικά ελικόπτερα της Ευρώπης και η
αξία του ανερχόταν στα 50 εκατ. δολάρια. Παρ’ όλα αυτά την Παρασκευή
παρέσυρε στο θάνατο τους δύο πιλότους του, έναν ταγματάρχη και ένα αρχιλοχία,  πέφτοντας στην Πάχη Μεγάρων.

Σύμφωνα με πληροφορίες της εφημερίδας «Έθνος της Κυριακής», αυτόπτης μάρτυρας και γνώστης αυτού του είδους των ελικοπτέρων, αναφέρει ότι είδε να αποκολλείται από το ελικόπτερο το στροφείο, δηλαδή ο κύριος έλικάς του, να γυρίζει ανάποδα και να συντρίβεται με πολύ μεγάλη ταχύτητα στο έδαφος. Αν όντως αυτές οι πληροφορίες επιβεβαιωθούν η βλάβη αυτή είναι μία από τις χειρότερες που μπορούν να συμβούν γιατί είναι σαν να αποκολλώνται τα φτερά από το αεροπλάνο.

Περίεργο ωστόσο είναι και το γεγονός ότι οι δύο πιλότοι βρέθηκαν απανθρακωμένοι, δεδομένου ότι στο Απάτσι υπάρχουν ειδικά συστήματα που απορροφούν τους κραδασμούς όταν πέφτουν στο έδαφος, αλλά και συστήματα αποφυγής πυρκαγιάς.

Απαντήσεις σε όλα αυτά θα δοθούν από τους καταγραφείς δεδομένων πτήσεων που διαθέτει το ελικόπτερο και από τις εξετάσεις που θα γίνουν στα συντρίμμια. Ήδη ο υπουργός Άμυνας διέταξε τη διενέργεια προανάκρισης από τον εισαγγελέα του Στρατοδικείου, ενώ έχει κινηθεί η διαδικασία που προβλέπεται από το νόμο για να διερευνηθούν τα αίτια της συντριβής.