Η σφαγή των συντάξεων

Μια προς μια οι περικοπές που προβλέπει το πολυνομοσχέδιο


ΕΛΛΑΔΑ
23:38
06/10/2011
Η σφαγή των συντάξεων
4
loading

Από την 1η Νοεμβρίου θα ισχύσουν οι περικοπές 40% στην κύρια σύνταξη δικαιούχων κάτω των 55 ετών και 20% σε ολες τις άλλες συντάξεις άνω των 1.200 ευρώ. Το πολυνομοσχέδιο που κατατέθηκε στην Βουλή προβλέπει:

Μείωση κατά 40% του ποσού της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.000 ευρώ και χορηγείται στους συνταξιούχους κάτω των 55 ετών.

Για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης εξαιρούνται από την ανωτέρω μείωση οι συνταξιούχοι αναπηρίας ή γήρατος που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας, οι συνταξιούχοι που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας καθώς και τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών .

Μείωση κατά 20% του ποσού της κύριας σύνταξης που υπερβαίνει τα 1.200 ευρώ και χορηγείται στους συνταξιούχους που δεν εμπίπτουν στη μείωση που προβλέπεται στην προηγούμενη παράγραφο 1.

Από τη μείωση αυτή εξαιρούνται για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης μόνο οι συνταξιούχοι γήρατος και αναπηρίας που λαμβάνουν το εξωϊδρυματικό επίδομα ή το επίδομα απολύτου αναπηρίας καθώς και τα θύματα τρομοκρατικών ενεργειών.

Μειώνεται κατά ποσοστό 30% το τμήμα της μηνιαίας επικουρικής σύνταξης που χορηγεί το ΕΤΕΑΜ , το οποίο, μετά την τυχόν παρακράτηση της Ειδικής Εισφοράς Συνταξιούχων Επικουρικής Ασφάλισης υπερβαίνει το ποσό των 150 ευρώ. Η σύνταξη σε καμία περίπτωση , μετά την ανωτέρω μείωση, δεν δύναται να υπολείπεται του ποσού των 150 ευρώ

Μειώνεται κατά ποσοστό 15% η μηνιαία σύνταξη που χορηγείται από τον Κλάδο Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, τους Τομείς «ΤΕΑΠ-ΟΤΕ», «ΤΕΑΠ-ΕΛΤΑ», «ΤΕΑΠ-ΕΤΒΑ» του Κλάδου Επικουρικής Ασφάλισης του ΤΑΥΤΕΚΩ, καθώς και το ΕΤΑΤ στους συνταξιούχους του που λαμβάνουν μόνο επικουρική σύνταξη, ενώ η μηνιαία σύνταξη που χορηγείται από ΜΤΠΥ μειώνεται κατά ποσοστό 20%.

Όλες οι περικοπές στις συντάξεις αρχίζουν την 1.11.2011 και τα εισπραττόμενα ποσά από τις ανωτέρω αναφερόμενες μειώσεις αποτελούν πόρους των ανωτέρω φορέων - τομέων .

Μειώνεται κατά 15% το εφάπαξ βοήθημα που χορηγεί στους ασφαλισμένους του που εξήλθαν της υπηρεσίας από 1.1.2010 μέχρι και την 31-12-2010 ο Τομέας Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ και ο Κλάδος Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ. Για όσους από τους ανωτέρω δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος η μείωση ανέρχεται σε 25%,

Στους ασφαλισμένους του Τομέα Πρόνοιας Δημοσίων Υπαλλήλων του ΤΠΔΥ και του Κλάδου Ασφάλισης Προσωπικού ΔΕΗ του ΤΑΥΤΕΚΩ, που εξήλθαν ή θα εξέλθουν της Υπηρεσίας, από 1.1.2011 και μετά, το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγούν τα Ταμεία αυτά, σύμφωνα με τις καταστατικές τους διατάξεις, μειώνεται κατά ποσοστό 20% και 30% αντίστοιχα σε όσους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος,

Στους ασφαλισμένους του Τομέα Πρόνοιας Προσωπικού Εμπορικής Τράπεζας του ΤΑΥΤΕΚΩ που εξήλθαν ή θα εξέλθουν της Υπηρεσίας από 1-8-2011 και μετά το ποσό του εφάπαξ βοηθήματος που χορηγεί το Ταμείο αυτό, σύμφωνα με τις καταστατικές του διατάξεις, μειώνεται κατά ποσοστό 30% σε όσους δεν έχει εκδοθεί η σχετική απόφαση χορήγησης του εφάπαξ βοηθήματος.

Διαβάστε την αιτιολογική έκθεση

Διαβάστε το τελικό σχέδιο νόμου

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

4
σχόλια
 1. avatar pp

  Έχουν πολλά για να ντρέπονται. Κι ολοένα αυξάνονται. Το χειρότερο είναι όμως ότι δεν μπορούμε να τους βάλουμε φρένο. Να τους κόψουμε τη φόρα, το βήχα, το ρουσφέτι, την ψηφοθηρία. Πού θα φτάσουμε?

 2. avatar Stavros Aktidis

  μπραβο στον βενιζελο οτι δεν καταφεραν ο προγωνος του το καταφερε αυτος δευτερη καταστρωφη απο την μικρα ασια το καταφερε ενας ακομη βενιζελος να κατασρεψη τον λαο για δετερη φορα εσεις κυριοι τα φαγατε αλωστε με τοσα ακινητα που εχετε ολοκληρα χωρια μαρτυρουν την ρεμουλα στο δημοσιο κορβανα

 3. avatar Dinos

  ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ...εξαιρούνται από την ανωτέρω μείωση οι συνταξιούχοι στρατιωτικοί που αποστρατεύθηκαν με πρωτοβουλία της υπηρεσίας (ΜΙΛΆΜΕ ΓΙΑ ΣΥΝΤΑΞΑΡΕΣ ΑΠΟ 2,500 ΕΩΣ 4,000 ευρώ/μήνα !! ΝΤΡΟΠΗ ΤΟΥΣ !!!

 4. avatar dimas1414

  καλά τους κάνουν σιγά τη είναι συντάξεις πάνω από 1200 ευρώ.....

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει