Διεκόπη πριν λίγο η κυκλοφορία στην οδό Αριστοτέλους έξω από το υπουργείο Υγείας όπου βρίσκονται συγκεντρωμένοι γιατροί και εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία.

Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία βρίσκονται σε στάση εργασίας έως τις 15:00 ενώ στην κινητοποίηση συμμετέχουν και οι γιατροί.

«Η οργή και η αγανάκτηση ξεχειλίζει», δήλωσε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Εργαζομένων στα Δημόσια Νοσοκομεία Σταύρος Κουτσιουμπέλης.

Έξω από το υπουργείο βρίσκονται και οι εργαζόμενοι του 7ου θεραπευτηρίου του ΙΚΑ που έχει πλέον συγχωνευτεί με το νοσοκομείο «Αγία Όλγα». «Όλα είναι στον αέρα», τονίζει η πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων Αργυρώ Σακκά και δηλώνει: «δεν θέλουμε κανένα κρεβάτι λιγότερο και κανέναν εργαζόμενο στο δρόμο».

Οι εργαζόμενοι έχουν από νωρίς καταλάβει το υπουργείο και προγραμματίζουν στη συνέχεια από κοινού πορεία με τους εργαζόμενους όλων των υπουργείων στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους και μετά στην οδό Ιπποκράτους όπου στις 15:00 προγραμματίζεται συνέλευση και από την ΠΟΕ-ΟΤΑ.

Στη συνέχεια θα κάνουν όλοι μαζί πορεία προς τη Βουλή, ενώ στις 18:00 συλλαλητήριο στην Κλαυθμώνος διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ.

Τη σκυτάλη των κινητοποιήσεων παίρνουν αύριο και οι νοσηλευτές που προχωρούν σε 24ωρη απεργία και πορεία στο υπουργείο Υγείας στις 10:00.