Το ποσό των 165.330,75 ευρώ ζητάει ο δήμος Καβάλας να του επιστραφεί από συνολικά είκοσι επτά άτομα για κοινωνικά -προνοιακά επιδόματα που λάμβαναν χωρίς να τα δικαιούνται.

Μετά από εκτεταμένο έλεγχο που πραγματοποίησε η Διεύθυνση Κοινωνικής Αλληλεγγύης μέχρι και τις αρχές καλοκαιριού διαπιστώθηκε ότι συνολικά είκοσι επτά άτομα από ολόκληρη την Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας λάμβαναν κοινωνικό επίδομα ενώ δε θα έπρεπε.

Πρόκειται για ζευγάρια όπου το επίδομα το λάμβανε ο σύζυγος ή η σύζυγος που είχε αποδεδειγμένα αναπηρία άνω των 67% και δεν λάμβανε σύνταξη από κανέναν ασφαλιστικό φορέα.

Ενώ η καταβολή του επιδόματος σταματάει όταν πεθάνει το άτομο που το λάμβανε, οι συγγενείς δεν δήλωναν στην υπηρεσία το θάνατο με αποτέλεσμα να συνεχίζουν να επιδοτούνται.

Μέχρι σήμερα περισσότερα από τα μισά άτομα έχουν αποδεχθεί την οφειλή προς τον δήμο Καβάλας και καλούνται να επιστρέψουν τα χρήματα που έλαβαν είτε με εφάπαξ καταβολή αν το ποσό είναι μέχρι 500 ευρώ, είτε σε έξι μηνιαίες δόσεις αν το ποσό είναι μέχρι 3.000 ευρώ, είτε σε δώδεκα μηνιαίες δόσεις αν το ποσό είναι άνω των 3.000 ευρώ.