Τις παραιτήσεις τους υπέβαλλαν γραπτώς ή και τηλεφωνικώς χθες και σήμερα χιλιάδες δημόσιοι υπάλληλοι που έχουν θεμελιώσει δικαίωμα συνταξιοδότησης στους προϊσταμένους των υπηρεσιών τους!

Συγκεκριμένα, τριπλάσιος είναι ο αριθμός αιτήσεων που κατατέθηκε σήμερα στο υπουργείο Παιδείας ενώ τέσσερις γενικοί διευθυντές αποχώρησαν από το υπουργείο Εργασίας.

Τα πρωτεία στο μακρύ κατάλογο των παραιτήσεων κατέχουν εφοριακοί, τελωνειακοί και διευθυντές που θα πληγούν περισσότερο από το νέο μισθολόγιο. Τρέχουν να «σώσουν» το ποσό της σύνταξής τους, πριν περικοπεί κι αυτό, καθώς ανοιχτό είναι ένα από τα σενάρια που επεξεργάζεται το γενικό λογιστήριο του κράτους – μετά την 1η Οκτωβρίου που θα εφαρμοστεί.

Ο συνωστισμός στις παραιτήσεις χθες και σήμερα δικαιολογείται εξαιτίας των κανονισμών του δημοσίου που προβλέπουν ότι ο υπάλληλος πρέπει να υποβάλλει την παραίτησή του δύο φορές σε απόσταση 15 ημερών.

Άρα η αίτηση πρέπει να υποβληθεί έως αύριο ώστε να επαναληφθεί στις 30 Σεπτεμβρίου, πριν από την εφαρμογή του μισθολογίου.