Σε αγώνα δρόμου έχει επιδοθεί το υπουργείο Παιδείας και ο Οργανισμός Έκδοσης Διδακτικών Βιβλίων, προκειμένου μέσα σε λίγες μέρες όλοι οι μαθητές σε όλα τα σχολεία να έχουν τα βιβλία στα χέρια τους, ενώ ταυτόχρονα γίνεται προσπάθεια να ξεκινήσει άμεσα η διανομή των DVD’ s και στη συνέχεια των φωτοτυπιών.

Η υπουργός Παιδείας Άννα Διαμαντοπούλου, που πήγε το πρωί στο 1ο δημοτικό σχολείο Αγίας Παρασκευής για τον καθιερωμένο αγιασμό, δέχτηκε την έντονη αποδοκιμασία των γονέων που διαμαρτυρήθηκαν για τις ελλείψεις με τις οποίες ξεκινά η νέα χρονιά.

Οι ίδιοι οι δάσκαλοι εκτίμησαν, σε σημερινή συνέντευξη Τύπου, ότι μόνο στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση οι ελλείψεις σε προσωπικό στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση ανέρχονται 4.703 δασκάλους, ενώ στην συντριπτική πλειονότητα των σχολείων δεν έχουν σταλεί καθόλου βιβλία. Οι δάσκαλοι προσανατολίζονται σε κινητοποιήσεις διαρκείας, ενώ για τις 22 Σεπτεμβρίου έχουν προαναγγέλλει 24ωρη απεργία.

Την ίδια ώρα συνεχίζονται οι κινητοποιήσεις των φοιτητών οι οποίοι δηλώνουν ότι 310 σχολές ή τμήματα τελούν υπό κατάληψη σε Πανεπιστήμια και ΤΕΙ, ενώ προβλήματα αναμένεται να αντιμετωπίσουν οι νεοεισερχόμενοι φοιτητές και σπουδαστές, σε όσα τμήματα ή σχολές οι φοιτητές κάνουν κατάληψη και στις γραμματείες.

Το πρόβλημα εντοπίζεται μεταξύ άλλων στο πανεπιστήμιο Αθηνών, όπου πολλές γραμματείες είναι κλειστές, καθώς οι υπάλληλοι τους εκδιώχθηκαν από τους φοιτητές που κάνουν κατάληψη. Η προθεσμία των εγγραφών άρχισε σήμερα και τελειώνει στις 30 Σεπτεμβρίου.