Με καλό γενικά καιρό και θερμοκρασίες που θα φτάσουν και τους 40 βαθμούς και θα κινηθούν γενικά σε υψηλά επίπεδα θα περάσουν οι επόμενες ημέρες και όσοι έχουν την ευκαιρία για εκδρομές και μπάνιο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος αναμφίβολα θα το απολαύσουν.

Σύμφωνα με την ΕΜΥ, για σήμερα προβλέπεται γενικά άνοδος της θερμοκρασίας που θα φτάσει τους 35 βαθμούς στην Αττική και την κεντρική Μακεδονία ενώ σε Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική Πελοπόννησο το θερμόμετρο θα δείξει ακόμα και 36 βαθμούς Κελσίου. Στη Θεσσαλονίκη θα αγγίξει τους 33 βαθμούς ενώ μέχρι τους 30 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία στα Νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη δυτική Στερεά και τη δυτική Πελοπόννησο και μέχρι τους 31 σε Κυκλάδες, Κρήτη, νησιά ανατολικού Αιγαίου και Δωδεκάνησα.

Αύριο Παρασκευή η θερμοκρασία αναμένεται να σημειώσει νέα άνοδο κατά τόπους στο εσωτερικό της ηπειρωτικής χώρας. Θα φτάσει τους 37 με 38 και πιθανόν στην ανατολική Στερεά και τη Θεσσαλία τους 39 βαθμούς κελσίου.

Το Σαββατοκύριακο προβλέπεται γενικά καλός καιρός με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και από το μεσημέρι και στα ηπειρωτικά. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ και στο Αιγαίο τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα άνοδο και στην ηπειρωτική χώρα θα φτάσει τους 37 με 38 βαθμούς. Στο εσωτερικό της Θεσσαλίας, της Στερεάς και της Πελοποννήσου θα αγγίξει κατά τόπους τους 40 βαθμούς Κελσίου.

Τη Δευτέρα αναμένεται γενικά αίθριος καιρός με τοπικές νεφώσεις στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά επίπεδα και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 37 με 38 βαθμούς και στο εσωτερικό της κεντρικής και νότιας ηπειρωτικής χώρας κατά τόπους τους 39 βαθμούς Κελσίου.

Μικρή πτώση της θερμοκρασίας αναμένεται από την Τρίτη κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα φτάσουν την ημέρα και τα 6 μποφόρ.