Τρία πρωτότυπα εκπαιδευτικά εργαστήρια για σχολικές ομάδες δημοτικών και γυμνασίων διοργανώνει η Βιβλιοθήκη του Ιδρύματος Ευγενίδου, για δεύτερη συνεχή χρονιά. Τα εργαστήρια εντάσσονται σε ένα ευρύτερο εκπαιδευτικό πρόγραμμα με τίτλο «Από τα σπήλαια στα e – books».

Θέμα του πρώτου εργαστηρίου είναι η «Γνωριμία των μαθητών με τη Βιβλιοθήκη», του δεύτερου η «Η ιστορία της Γραφής», ενώ του τρίτου «Η ιστορική διαδρομή της Βιβλιοδεσίας». Στόχος των εργαστηρίων είναι να φέρουν τα παιδιά σε γνωριμία με το χώρο του βιβλίου, μέσα από πρωτότυπες δραστηριότητες, που κεντρίζουν το ενδιαφέρον και αναπτύσσουν την αγάπη τους για το βιβλίο και το θεσμό της Βιβλιοθήκης.

Το πρόγραμμα θα ξεκινήσει στις 20 Σεπτεμβρίου. Η Βιβλιοθήκη έχει διαμορφώσει διαφορετικές παρουσιάσεις για τις σχολικές τάξεις του δημοτικού και για τις σχολικές τάξεις του γυμνασίου.

Εξάλλου, ξεκινά τον Οκτώβριο η Παιδική Λέσχη Ανάγνωσης της Βιβλιοθήκης του Ιδρύματος Ευγενίδου. Αφορά παιδιά από πέντε έως δέκα ετών και πραγματοποιείται μία φορά το μήνα, πάντα Σάββατο, από τις 11:30 ως τις 13:00. Τα μέλη της Παιδικής Λέσχης θα συναντιούνται με τη συγγραφέα Λίλα Πατρόκλου και την παιδαγωγό Νατάσα Ψαριανού και, με αφορμή ένα μύθο, μία ιστορία ή ένα παραμύθι, θα διαβάζουν, θα συζητούν, θα ζωγραφίζουν και κυρίως θα παίζουν.

Η πρώτη συνάντηση θα γίνει την 1η Οκτωβρίου 2011, η δεύτερη στις 5 Νοεμβρίου, η τρίτη στις 3 Δεκεμβρίου και ακολουθούν άλλες ημερομηνίες το 2012. Τα μέλη της λέσχης μπορούν να παρακολουθήσουν όλες τις συναντήσεις και η συμμετοχή είναι ελεύθερη, είναι όμως απαραίτητη η δήλωση συμμετοχής στα τηλέφωνα της Βιβλιοθήκης, από Δευτέρα ως Πέμπτη, ώρες 8:30 – 20:00 ή Παρασκευή και Σάββατο, ώρες 8:30 – 14:00.