Σε μάστιγα έχει εξελιχθεί το παρεμπόριο. Καθημερινά από νωρίς το πρωί, λαθρομετανάστες απλώνουν τα σακίδιά με τα εμπορεύματά τους όπου βρουν. Όμως, πάντα σε μέρη από τα οποία μπορούν να διαφεύγουν εύκολα σε περίπτωση επέμβασης της Δημοτικής Αστυνομίας.

Εκτός από το κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, το τελευταίο διάστημα οι αλλοδαποί πωλητές πουλάνε τα μαϊμού προϊόντα τους έξω από τους σταθμούς του μετρό αλλά και μπροστά από τις πιάτσες ταξί. Κι αυτό γιατί από εκεί περνούν χιλιάδες πολίτες που χρησιμοποιούν τα μέσα μεταφοράς για να φτάσουν γρήγορα στις δουλειές τους.

Και μπορεί οι λαθρομετανάστες να έχουν απομακρυνθεί –φαινομενικά τουλάχιστον- από την οδό Ερμού καθώς εκεί καθημερινά άνθρωποι της Δημοτικής Αστυνομίας αλλά και πεζές περιπολίες τους κυνηγούν αλλά έχουν βρει καταφύγιο σε άλλα κεντρικά σημεία όπως για παράδειγμα το μετρό στο Πανεπιστήμιο, τις οδού Αιόλου και Αγίου Μάρκου, έξω από την Α.Σ.Ο.Ε.Ε. και σε πολλά άλλα σημεία.

Οι φωτογραφίες που βλέπετε, είναι έξω από τη στάση μετρό Αγίου Δημητρίου. Εκεί οι μετανάστες έχουν στήσει πάγκους με τα μαϊμού προϊόντα: από τσάντες και γυαλιά που είναι τα συνηθέστερα είδη προς πώληση μέχρι αθλητικά παπούτσια και είδη ρουχισμού.