Οι κτηνοτρόφοι των Χανίων κατέλαβαν σήμερα στις 11 το πρωί τις δύο
Δημόσιες Οικονομικές Υπηρεσίες των Χανίων.   Διεκδικούν την άμεση
καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 και ξεκαθαρίζουν ότι δε θα
αποχωρήσουν αν προηγουμένως δε λάβουν σαφείς διαβεβαιώσεις για την καταβολή της. Την απόφαση τους για κινητοποιήσεις ανακοίνωσαν προ ημερών, κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου, όπου εμφανίστηκαν αποφασισμένοι να μπλοκάρουν τον εισπρακτικό μηχανισμό του κράτους .

Όπως υποστήριξε ο πρόεδρος του Συλλόγου Κτηνοτρόφων Χανίων Γιώργος Βενετάκης « στην τελευταία κινητοποίηση μας στις 10 Ιουνίου, όπου προχωρήσαμε σε αποκλεισμό των γραφείων της περιφέρειας , είχαμε δώσει στο υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης ένα μήνα προθεσμία για καταβολή της εξισωτικής αποζημίωσης του 2009 . Η προθεσμία αυτή έχει εξαντληθεί . Οι παραγωγοί δεν έχουν ακόμη εισπράξει την εξισωτική αποζημίωση και επιπλέον έχουν δημιουργηθεί στο διάστημα αυτό και δυο πολύ σοβαρά προβλήματα για την κτηνοτροφία ».

Οι κτηνοτρόφοι θα παραμείνουν στην είσοδο των δύο ΔΟΥ μέχρι το τέλος της βάρδιας των υπαλλήλων και θα επιστρέψουν αύριο στις 7 το πρωί οπότε και θα απαγορεύσουν την είσοδο ακόμα και στους εργαζόμενους. Το μεσημέρι της Παρασκευής θα αποχωρήσουν για να επανέλθουν το πρωί της Δευτέρας, αν τα αιτήματά τους δεν έχουν ικανοποιηθεί.

Πηγή:cretalive