Ένας πρωτόγνωρος, αυθόρμητος και εθελοντικός «αγώνας» δόθηκε στις 15 Ιουνίου στο Σταθμό «Σύνταγμα» του Μετρό, κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, που είχαν ως αποτέλεσμα τον τραυματισμό μεγάλου αριθμού πολιτών.

Η υπηρεσία Σχεδιασμού Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της ΑΜΕΛ, με πρωτοβουλία των εργαζομένων εγκατέστησε -σε συνεργασία με τους Διασώστες του ΕΕΣ- Σταθμό Παροχής Πρώτων Βοηθειών στον Σταθμό «Σύνταγμα» με στόχο την περίθαλψη του επιβατικού κοινού αλλά και γενικότερα των Αθηναίων πολιτών.

Ο σταθμός είναι πλήρως εξοπλισμένος με υγειονομικό υλικό (φιάλες οξυγόνου, κρεβάτια, νάρθηκες, απιδινιστές, υλικά για την αντιμετώπιση τραυματισμών κλπ) και ανθρώπινο δυναμικό από την εθελοντική Ομάδα Έκτακτης Ανάγκης του Μετρό, ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί με επάρκεια στις βεβαρημένες απαιτήσεις που δημιουργούνται από τις ογκώδεις διαδηλώσεις.

Το προσωπικό που επάνδρωσε και λειτούργησε τον Σταθμό Πρώτων βοηθειών συνεργάστηκε άψογα με το ΕΚΑΒ αλλά και τους ιατρούς του ιατρείου των «αγανακτισμένων» και προσέφερε την συνδρομή του σε κάθε πολίτη που είχε πρόβλημα λόγω τραυματισμού ή αναπνευστικών προβλημάτων.

Χαρακτηριστικό της πολύ καλής οργάνωσης που υπήρξε ήταν η δημιουργία «γέφυρας» μεταφοράς τουλάχιστον 45 τραυματιών με συρμούς του Μετρό από τον σταθμό του Συντάγματος στο σταθμό του Μεγάρου Μουσικής όπου τα ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ παραλάμβαναν τα πολύ βαριά περιστατικά, καθώς αυτά ήταν δύσκολο να προσεγγίσουν την πλατεία Συντάγματος.

Η ΑΜΕΛ, όπως αναφέρει σε σχετική ανακοίνωσή της, μαζί με τους εθελοντικά προσφερόμενους εργαζόμενους στην εταιρεία θα συνεχίσουν να προσφέρουν ανάλογες, κοινωνικού χαρακτήρα υπηρεσίες, όποτε αυτό χρειαστεί.