«Είμαστε όλοι Έλληνες»

Περιφερειάρχες συμμετείχαν στην συνάντηση της Διαμεσογειακής Επιτροπής


ΕΛΛΑΔΑ
18:51
03/07/2015
«Είμαστε όλοι Έλληνες»
1
loading

«Είμαστε όλοι Έλληνες» διακήρυξαν ο περιφερειάρχης Προβηγκίας, Άλπεων και Κυανής Ακτής της Γαλλίας και πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης Michele Vauzelle, από κοινού με τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρο Τατούλη και περιφερειάρχες της Μεσογείου από Ιταλία, Ισπανία, Μάλτα, Μαρόκο, Τυνησία, κατά τη διάρκεια των εργασιών της γενικής συνέλευσης της Διαμεσογειακής Επιτροπής που διεξάγεται στο Ναύπλιο.

Οι περιφερειάρχες και οι εκπρόσωποι των Ευρωπαϊκών Περιφερειών της Μεσογείου που συμμετέχουν στις εργασίες της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα του περιφερειάρχη Πελοποννήσου, δεσμεύτηκαν ότι θα απευθυνθούν και θα πιέσουν τις κυβερνήσεις τους, προκειμένου αυτές με τη σειρά τους να στηρίξουν την θέση της Ελλάδας στην Ευρωζώνη, θέτοντας βέτο σε κάθε αντίθετη προσπάθεια και σύσσωμοι τόνισαν ότι «εάν πεθάνει η Ελλάδα, θα έχει ήδη πεθάνει η Ευρώπη».

«Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν αποτελεί μια ενότητα συναλλαγματικών υποθέσεων», τόνισε ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, «αλλά μια κοινότητα που εδράζεται σε κοινές αξίες, κοινές πεποιθήσεις για τη συγκρότηση των ανθρώπινων κοινωνιών. Η θέση της Ελλάδας σε αυτή την οικογένεια είναι δεδομένη και αδιαμφισβήτητη».

Ο πρόεδρος της Διαμεσογειακής Επιτροπής του Δικτύου Παράκτιων Περιφερειών της Ευρώπης και περιφερειάρχης Προβηγκίας κ. Vauzelle, τόνισε ότι «είμαστε απόλυτα συνδεδεμένοι με την Ελλάδα εντός του πλαισίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης» και έστειλε μήνυμα ελπίδας και αλληλεγγύης από την Πελοπόννησο, για την αντιμετώπιση του προβλήματος της Ελλάδας, «ως Ευρωπαίοι και Μεσόγειοι με κοινό προσδιορισμό και κοινό πεπρωμένο».

Επιπλέον, οι Ευρωπαίοι περιφερειάρχες και οι εκπρόσωποι των Περιφερειών, συμφώνησαν ότι, «το πρόβλημα της Ελλάδας πρέπει να λυθεί πολιτικά επιλύοντας ταυτόχρονα τα οικονομικά ζητήματα» και έστειλαν το μήνυμα ότι «στόχος εμάς των αιρετών είναι να δημιουργήσουμε τη νέα Ευρώπη, τη νέα Μεσόγειο ως ομοσπονδία ένωσης λαών και όχι ως απλό σύνολο κρατών. Πρέπει επίσης να εργαστούμε για μια σωστή και γενναιόδωρη πολιτική για την Ελλάδα, ώστε να σταθεί στα πόδια της και να μη χάσει η Ευρώπη την ταυτότητά της».

ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ


ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar zaza gabor

    thats the spirit, monsieur ! γιατι δε ( ἐπιβάλῃς) λες και στους συμπολιτες σου να έχουν το δικαίωμα, όριο, 60 ευρώ αναλήψεων ανά κάρτα από ATM, για να δουμε μετα το πόσο \"Είμαστε όλοι Έλληνες\" ισχύει! ..Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα...

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει