Έντονη κριτική στη δημοτική αρχή της πόλης και περιγραφή της κατάστασης που επικρατεί στις πλατείες του Νέου Ηρακλείου έκανε με σχετική ανακοίνωσή του το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου.

Συγκεκριμένα, η παράταξη τονίζει στην ανακοίνωσή της «Στη συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου της Τρίτης 24.5.2011, το Δίκτυο Πολιτών Ηρακλείου – Αξιοπρέπεια Αντίσταση Αλληλεγγύη έθεσε προ ημερησίας διάταξης το θέμα της καταπάτησης του δημόσιου χώρου στην κεντρική πλατεία και στις γύρω περιοχές από τους ιδιοκτήτες των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Η επικεφαλής του Δικτύου Πολιτών Ειρήνη Κατσινοπούλου επισήμανε αρχικά την καταστρατήγηση των προεκλογικών προγραμματικών δεσμεύσεων της σημερινής Διοίκησης του Δήμου για «ένα Δήμο που θα συγκρούεται με τα μεγάλα αλλά και με τα μικρά συμφέροντα των «παραγόντων» της πόλης μας και όχι ένα πρόθυμο υπηρέτη των επιθυμιών τους. Ένα Δήμο που δε θα χαϊδεύει αυτιά, αλλά θα ορθώνει το ανάστημα σε όποιον με τη δράση του βλάπτει το συλλογικό συμφέρον».

Μόλις πέντε μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης αυτές οι δεσμεύσεις έχουν αποδειχτεί κενές περιεχομένου, καθώς η αυθαιρεσία των καταστηματαρχών στην κεντρική πλατεία και τις γύρω περιοχές, όχι μόνο δεν έχει περιοριστεί αλλά επεκτείνεται.

Το άλλοθι ότι η σημερινή διοίκηση παρέλαβε μια ήδη διαμορφωμένη από χρόνια κατάσταση έχει καταρρεύσει από τις νέες αυθαιρεσίες. Ανενόχλητοι οι καταστηματάρχες τσιμεντώνουν χώρους πρασίνου, κλείνουν και άλλες πρασιές των κτιρίων, συνεχίζουν να μην πληρώνουν τέλη».