Τα πράγματα στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων δεν είναι καθόλου καλά. Έτσι κάπως περιέγραψαν την κατάσταση ο Σπύρος Γεωργάτος και ο Άρης Μπαρτζώκας, αντιπρόεδρος και γραμματέας του συλλόγου των καθηγητών του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, με αφορμή τη στάση εργασίας του κλάδου.

«Απευθυνόμαστε σε φοιτητές και κυρίως, τους γονείς τους και μιλάμε από θέση και αίσθημα ευθύνης. Δεν φωνάζουμε», είπε ο Αντιπρόεδρος του Πανεπιστήμιου, Σπύρος Γεωργάτος κάνοντας μια διαφορετική από τη συνηθισμένη για τέτοιες περιστάσεις «διακηρυκτική» ανάγνωση αιτημάτων, εισαγωγή. Ο καθηγητής περιέγραψε την κατάσταση στον πανεπιστημιακό χώρο ως «ασφυκτική» οικονομικά, περιγράφοντας έναν κρύο χειμώνα που πέρασε στη σχολή όπου εργάζεται, στην Ιατρική «αφού η θέρμανση ήταν υποτυπώδης ή ανύπαρκτη», όπως είπε. Κοινώς, δεν υπήρχε πετρέλαιο σε επάρκεια…

«Φεύγει το 60%»

Προειδοποίησε ότι σε 5-6 χρόνια θα έχει συνταξιοδοτηθεί πάνω από το 60% του σημερινού δυναμικού του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, τονίζοντας ότι σε συνδυασμό με το «μνημονιακό 1 προς 5» των προσλήψεων στο Δημόσιο, αλλά και το γεγονός ότι, όπως είπε, υπάρχουν ελλείψεις και σήμερα και καταφεύγουν τα ιδρύματα σε προσλήψεις ωρομισθίων.

Αργούν οι διορισμοί

Ο κ. Μπαρτζώκας από την πλευρά του, αναφέρθηκε πιο συγκεκριμένα σε θέματα που αφορούν τον κλάδο: «Υπάρχουν 800 καθηγητές, οι οποίοι εξελέγησαν με νόμιμες, εγκεκριμένες από το κράτος αποφάσεις, αλλά παραμένουν αδιόριστοι. Αρκετοί από αυτούς άφησαν τις δουλειές που ενδεχομένως είχανε και τώρα, περιμένουν. Σε άλλες περιπτώσεις, γίνονται οι εξελίξεις καθηγητών σε υψηλότερες βαθμίδες, αλλά δεν δημοσιεύονται σε ΦΕΚ και έτσι δεν αλλάζει η μισθολογική τους κατάσταση. Προχώρησαν μόνο οι μονιμοποιήσεις των επίκουρων», τόνισε και περιέγραψε με μελανά χρώματα την κατάσταση των καθηγητών με συμβάσεις 407, με τους οποίους είχε συνάντηση ο σύλλογος. Ο γραμματέας του συλλόγου πρόσθεσε καταλήγοντας ότι «δεν μπορεί μόνιμα να παρουσιάζουμε μόνο τα κακά του πανεπιστημίου» και τόνισε ότι στη γενική συνέλευση του συλλόγου, θα εξεταστεί η συνέχεια των κινητοποιήσεων.

Πηγή; agon.gr