Να στηρίξουν εμπράκτως τους Ροδίτες εργαζόμενους, καλεί τους ξενοδόχους του νησιού το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, ζητώντας να δείξουν την απαιτούμενη ευαισθησία.

Για το θέμα η διοίκηση του Εργατικού Κέντρου Ρόδου, απεύθυνε σχετική επιστολή στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου. Στην επιστολή επισημαίνεται το γεγονός ότι υπάρχει σοβαρό ζήτημα με τις μαζικές και ομαδικές απολύσεις ξενοδοχοϋπαλλήλων που αφορούν κυρίως Ροδίτες, οι περισσότεροι εκ των οποίων βρίσκονται στα πρόθυρα συνταξιοδότησης.

Το φαινόμενο τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις αναφέρει το Εργατικό Κέντρο Ρόδου, που παράλληλα ζητά να εφαρμοστεί κατά γράμμα η υπουργική απόφαση για την απασχόληση των αλλοδαπών επενδυτών.

Ειδικότερα, στην επιστολή που στάλθηκε στην Ένωση Ξενοδόχων Ρόδου, αναφέρονται τα εξής: «Ενόψει της έναρξης της τουριστικής περιόδου και με δεδομένο ότι έχει ξεκινήσει η διαδικασία επαναπρόσληψης των ξενοδοχοϋπαλλήλων καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες μαζικών και ομαδικών απολύσεων ξενοδοχοϋπαλλήλων από ξενοδοχεία της περιοχής μας.

Οι απολύσεις αυτές αφορούν κυρίως ροδίτες εργαζόμενους και εργαζόμενες, που βρίσκονται οι περισσότεροι στα πρόθυρα της συνταξιοδότησης.

Το φαινόμενο αυτό τείνει να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις και απειλεί ευθέως την κοινωνική συνοχή και τις σχέσεις καλής συνεργασίας που πρέπει να έχουν εργοδότες και εργαζόμενοι στην περιοχή μας, για να μπορέσουμε σε κλίμα εργασιακής ειρήνης να ξεπεράσουμε τη δύσκολη συγκυρία που δημιουργεί η οικονομική κρίση.

Το ΕΚΡ πέραν όλων των νόμιμων ενεργειών που κάνει και θα κάνει, για να υπερασπίσει με όλες του τις δυνάμεις αυτούς τους εργαζόμενους, απευθύνεται και στην Ένωσή σας και σας καλεί να συστήσετε στα μέλη σας να σταματήσουν αυτήν την τακτική και να στηρίξουν τους ντόπιους εργαζόμενους πάνω στους οποίους βασίστηκαν τα προηγούμενα χρόνια, για να αναπτύξουν τις επιχειρήσεις τους.

Επιπλέον παρακαλούμε να συστήσετε στα μέλη σας να εφαρμόσουν πιστά και δίχως παρεκκλίσεις την Κοινή Υπουργική Απόφαση που έχει υπογραφεί και αφορά την απασχόληση αλλοδαπών μαθητών και σπουδαστών στα ξενοδοχεία.

Η πιστή εφαρμογή της παραπάνω ΚΥΑ θα μας απαλλάξει από περιττές εντάσεις και τριβές που δεν θα ωφελήσουν την εικόνα της Ρόδου κατά την τουριστική περίοδο.

Θεωρούμε ότι είναι επιτακτική ανάγκη αυτήν τη δύσκολη εποχή οι ξενοδοχειακές επιχειρήσεις της Ρόδου να στηρίξουν έμπρακτα τους ντόπιους εργαζόμενους και να μην προσφεύγουν στην εύκολη λύση της φθηνής, παράνομης και ανασφάλιστης εργασίας, που μπορεί πρόσκαιρα μεν να τις ευνοεί, αλλά μακροπρόθεσμα δημιουργεί τεράστιο πρόβλημα στην οικονομίας της περιοχής μας οδηγώντας τους ντόπιους εργαζόμενους στην ανεργία και στην εξαθλίωση».

Πηγή: rodiaki