Επιδείνωση του καιρού από βορρά προς νότο με βασικά χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας, τους θυελλώδεις ανέμους κυρίως στο βόρειο Αιγαίο και τις χιονοπτώσεις στα ορεινά αλλά και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και βόρειας χώρας. Τα φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα σε Μακεδονία, Θεσσαλία, ανατολική Στερεά, Εύβοια και ανατολική και βόρεια Πελοπόννησο.

Στην Αττική προβλέπονται νεφώσεις με βροχές και χιόνια αρχικά στα ορεινά, από το βράδυ στα βόρεια του νομού και κατά τη διάρκεια της νύχτας και στα βόρεια προάστια.
Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το βράδυ βορειοανατολικοί 6 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 3 έως 8 βαθμούς Κελσίου με περαιτέρω πτώση από το βράδυ. Στα βόρεια θα είναι 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

Στη Θεσσαλονίκη προβλέπονται τοπικές νεφώσεις και στα ανατολικά του νομού χιονοπτώσεις. Από το απόγευμα θα χιονίσει και στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι πνέουν βόρειοι 4 με 6 μποφόρ και από το απόγευμα βορειοανατολικοί με την ίδια ένταση. Η θερμοκρασία από 0 έως 7 βαθμούς Κελσίου.

Δείτε την πρόγνωση του καιρού σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας