Σε «ομηρία» δεκάδες άτομα προσωπικό σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου που πληρώνονται έναντι τους τελευταίους μήνες εξαιτίας των ανείπωτων καθυστερήσεων καταβολής νοσηλίων από τα ασφαλιστικά ταμεία.

Το πρόβλημα εντοπίζεται σε τέσσερις κυρίως ιδιωτικές κλινικές του Βόλου που δέχονται και τον κύριο όγκο ασθενών. Σύμφωνα με μαρτυρίες των ίδιων των εργαζομένων στο σύλλογό τους από τον περασμένο Δεκέμβριο και μέχρι σήμερα πληρώνονται έναντι.

Η βασικότερη αιτία την οποία επικαλούνται οι εργοδότες – κλινικάρχες είναι οι καθυστερήσεις στην αποπληρωμή των νοσηλίων από πολλά ασφαλιστικά ταμεία που προκαλούν δυσλειτουργίες στις επιχειρήσεις.

«Στο μάτι του κυκλώνα» με προκαταβολές υπολογίζεται σύμφωνα με στοιχεία του σωματείου ότι βρίσκονται περίπου 150 εργαζόμενοι σε ιδιωτικές κλινικές του Βόλου.

Χθες μάλιστα πραγματοποιήθηκε τριμερή στην Επιθεώρηση Εργασίας καθώς μία εργαζόμενη κατήγγειλε την κλινική στην οποία εργάζονταν, αφού διεκδικεί τα δεδουλευμένα για το μισό μήνα Δεκέμβριο, τον Ιανουάριο και το Φεβρουάριο.

Στην τριμερή συμμετείχε το ΕΚΒ και το σωματείο υγειονομικών υπαλλήλων. Εκ μέρους της κλινικής δόθηκε η διαβεβαίωση ότι τις επόμενες μέρες το πρόβλημα θα επιλυθεί.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι ενώ το πρόβλημα προκαλεί κοινωνικές εκτός από τις οικονομικές διαστάσεις που έχει, ελάχιστοι εργαζόμενοι του κλάδου προβαίνουν σε καταγγελίες στους ελεγκτικούς μηχανισμούς της Πολιτείας αλλά ακόμη και στο ίδιο το σωματείο.

Πηγή: taxydromos

TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook, Twitter και Viber
Μοιράσου το άρθρο