Ημερίδα ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης για το πολύ σοβαρό ζήτημα της ενδοσχολικής βίας διοργάνωσε το 2ο Γραφείο Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της Β’ Δ/σης Αθηνών, με την υποστήριξη του Συμβουλευτικού Σταθμού Νέων Β’ Αθήνας, υπό την αιγίδα του Δήμου Αμαρουσίου.

Τις εργασίες της ημερίδας παρακολούθησαν οι δ/ντές των σχολείων της πόλης, καθηγητές και γονείς. Ιδιαίτερη αίσθηση στους παρευρισκόμενους προκάλεσε το βιωματικό δρώμενο, στο οποίο υπό μορφή παιχνιδιού παρουσιάστηκαν οι συγκρούσεις μεταξύ μαθητών στο χώρο του σχολείου και οι τρόποι που μπορεί να αντιμετωπισθούν, από την Ιρία Καμπούκου Εκπαιδευτικό, υπεύθυνη ΓΡΑΣΕΠ Β’ Γυμνασίου Αγ. Παρασκευής.

Ο Προϊστάμενος του 2ου Γραφείου Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης κ. Ηρακλής Ιακώβου, υπεύθυνος για τη διοργάνωση της εκδήλωσης ευχαρίστησε θερμά το Δήμαρχο κ. Γιώργο Πατούλη για την υποστήριξή του και σημείωσε ότι το βιωματικό δρώμενο μπορεί να υλοποιηθεί σε όσα σχολεία θα το επιθυμούσαν.

Στην ημερίδα το φαινόμενο της ενδοσχολικής βίας και τους τρόπους αντιμετώπισής του ανέπτυξαν ο Κω/νος Φύσσας Ψυχοθεραπευτής, Οικογενειακός Σύμβουλος στο Κέντρο Ημέρας «ΩΡΙΩΝΑΣ», ο Λεωνίδας Κωλέττης Ψυχολόγος Εκπαιδευτικός, η Πέλυ Γαλίτη Διδάκτωρ Ειδικής Αγωγής,Ψυχολόγος Παν/μίου Αθηνών και ο Δημοτικός Σύμβουλος, Παιδίατρος Κώστας Νταλούκας.