Μεγάλη ανησυχία επικρατεί στην εκπαιδευτική κοινότητα της Αρκαδίας ύστερα από την απόφαση του ΚΤΕΛ Αρκαδίας να αναστείλει την μεταφορά των μαθητών, από αύριο λόγω του συσσωρευμένου χρέους που έχει δημιουργηθεί και προκαλεί πλέον λειτουργικά προβλήματα.

Το ΚΤΕΛ κοινοποίησε την απόφαση αυτή στα συναρμόδια υπουργεία Παιδείας, Εσωτερικών και Οικονομικών και στην Περιφέρεια Πελοποννήσου, αλλά και στους γονείς των μαθητών, και αναφέρει πως οφείλονται τα χρήματα της μεταφοράς των μαθητών, όχι μόνο για την φετινή χρονιά, αλλά και για όλο το περσινό σχολικό έτος.

Η αντιπεριφερειάρχης Πελοποννήσου Ντίνα Νικολάκου, μιλώντας στο δημοτικό ραδιόφωνο Τρίπολης για το θέμα, αναγνώρισε το δίκαιο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, σημειώνοντας μάλιστα ότι ανάλογα χρέη υπάρχουν στα ΚΤΕΛ και των υπολοίπων νομών της Περιφέρειας Πελοποννήσου. Η κ. Νικολάκου ανέφερε ότι υπάρχει σοβαρό πρόβλημα με την ροή χρημάτων και τόνισε πως ο Περιφερειάρχης Πέτρος Τατούλης πιέζει το υπουργείο για την επίλυσή του και παρακολουθεί από κοντά την υπόθεση.

Το θέμα αναμένεται να απασχολήσει και το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου, που συνεδριάζει σήμερα με παρέμβαση της «Αγωνιστικής Συνεργασίας».