Σοβαρά επεισόδια σημειώθηκαν χθες το μεσημέρι στη Μυτιλήνη, έξω από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τη λήξη της απεργιακής πορείας.

Τα επεισόδια, σύμφωνα με την Αστυνομία, ξεκίνησαν όταν ομάδα διαδηλωτών προσπάθησε να μπει στο κτίριο της Γενικής Γραμματείας. Ωστόσο, από την πλευρά τους, οι διοργανωτές της συγκέντρωσης κάνουν λόγο για «προσπάθεια να χτυπηθεί μια μεγάλη αντικυβερνητική διαδήλωση».

Στη διάρκεια των επεισοδίων, η Αστυνομία έκανε χρήση καπνογόνων και χειροβομβίδων κρότου-λάμψης.

Το κτίριο της Γενικής Γραμματείας βρίσκεται πολύ κοντά σε ένα νηπιαγωγείο και ένα δημοτικό σχολείο, ενώ τα επεισόδια συνεχίζονταν επί ώρα στους γύρω δρόμους.

Τραυματίσθηκαν ένας φοιτητής, στον οποίο διαγνώσθηκε κρανιοεγκεφαλική κάκωση και παρέμεινε για παρακολούθηση στο Νοσοκομείο Μυτιλήνης, καθώς και μια εργαζόμενη του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Επίσης, στο νοσοκομείο, σύμφωνα με τη Αστυνομική Διεύθυνση Λέσβου, διακομίσθηκαν και τέσσερις αστυνομικοί με θλαστικά τραύματα.

Οι Πρυτανικές Αρχές του Πανεπιστημίου Αιγαίου με ανακοίνωσή τους καταδικάζουν την αναιτιολόγητη επιθετική συμπεριφορά της Αστυνομίας προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας του Ιδρύματος και όλα τα γεγονότα που διαδραματίστηκαν μπροστά από το κτίριο της Γενικής Γραμματείας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής, κατά τη διάρκεια της ειρηνικής πορείας – διαμαρτυρίας μελών του διδακτικού, διοικητικού, τεχνικού προσωπικού και φοιτητών του Ιδρύματος.

«Ζητάμε την άμεση διερεύνηση των συμβάντων και την απόδοση ευθυνών σε όσους παρέβησαν το καθήκον τους», προστίθεται στην ανακοίνωση.