Σε συνάντηση που είχαν κτηνοτρόφοι απ’ όλη την Ελλάδα με Γενική Γραμματέα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, υπογράμμισαν ότι θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους το προσεχές διάστημα, γιατί όπως τόνισαν έχουν φτάσει σε οριακή οικονομική κατάσταση.

Οι κτηνοτρόφοι, που είχαν μεταφερθεί με λεωφορεία από όλη τη χώρα, κατά τη διάρκεια της συνάντησης ζήτησαν ακόμη να μεταφερθεί στην κυβέρνηση το σύνολο των προβλημάτων τους και εξέφρασαν την άποψη, ότι θα πρέπει άμεσα να ξεκινήσει ένας εποικοδομητικός διάλογος, έτσι ώστε να αντιμετωπιστούν τα επιμέρους σύνθετα θέματα.

Η εξισωτική αποζημίωση, η εκπροσώπησή τους σε διάφορα όργανα, ο διάλογος με το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης αλλά και οικονομικά θέματα, ήταν μεταξύ εκείνων που κυριάρχησαν. Συγχρόνως, έθεσαν και θέματα που έχουν σχέση με τις υποδομές και ιδιαίτερα τη γραφειοκρατική διαδικασία που επικρατεί στην έκδοση αδειών για τις κτηνοτροφικές εγκαταστάσεις.

Οι κτηνοτρόφοι πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Λαμίας διαμαρτυρόμενοι για τα πιεστικά προβλήματα του κλάδου τους. Στην κεντρική πλατεία της πόλης, όπου παρέμειναν για αρκετή ώρα, έχυσαν 100άδες κιλά γάλα ως ένδειξη διαμαρτυρίας για την πτώση των τιμών στο γάλα.