Ένας στους δέκα φοιτητές παίρνει πτυχίο

Ένας στους τρεις οι αιώνιοι φοιτητές


ΕΛΛΑΔΑ
11:46
22/01/2011
Ένας στους δέκα φοιτητές παίρνει πτυχίο
1
loading

Μόνο ένας στους δέκα φοιτητές στα ελληνικά πανεπιστήμια και ΤΕΙ παίρνει πτυχίο κάθε χρόνο, ενώ επτά και πλέον χρόνια χρειάζονται οι περισσότεροι για αποφοίτηση.

Σύμφωνα με την Καθημερινή, η απογοητευτική αυτή αναλογία αποτυπώνει τη χαμηλή ποιότητα σπουδών της ελληνικής τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Σύμφωνα με τα στοιχεία που απέστειλαν τα ελληνικά πανεπιστήμια στο υπουργείο Παιδείας, τις 100.000 σε σύνολο 319.453 προσεγγίζουν οι μη ενεργοί φοιτητές.

Το 2009 από 19 πανεπιστήμια πτυχίο πήραν 21.105 φοιτητές. Εξ αυτών οι περισσότεροι, 14.509, ολοκλήρωσαν τις σπουδές τους ύστερα από πέντε ή έξι χρόνια από την εισαγωγή τους στο ίδρυμα.

Άλλοι 7.226 χρειάστηκαν από εφτά και πάνω χρόνια για να πάρουν πτυχίο, ενώ 6.596 παρουσιάστηκαν ιδιαίτερα επιμελείς και αποφοίτησαν στην τετραετία. Μεταξύ των ιδρυμάτων, τις καλύτερες επιδόσεις ως προς την αποφοίτηση μέσα στην εξαετία παρουσιάζει το ΑΠΘ. Το 2009 από 43.199 ενεργούς φοιτητές πτυχίο πήραν 5.428.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

1
σχόλιο
  1. avatar Ecomo

    ο κύριος η η κύρια που έγραψε το συγγεκρημένο κείμενο στην καθημερινή είναι εντελώς άσχετη με την πραγματικότητα.... Πρώτα από όλα δεν κάνει σύγκριση με άλλες χώρες. Στην Γερμανία για παράδειγμα ο μέσος όρος σπουδών στα πανεπιστήμια είναι 14,7 εξάμηνα!!! επαναλαμβάνω o μέσος όρος!!! Εκτός αυτού στην Ελλάδα η πλειοψηφία των φοιτητών έρχεται από κατώτερη τάξη και πολύ είναι αναγκασμένοι να δουλεύουν για να σπουδάσουν. Στην Γερμανία αντίθετος προέρχονται από την μεσαία η ανώτερη τάξη με κανένα απολύτως οικονομικό πρόβλημα.

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει