«Δεν ξέρω τι να κάνω πια. Με έχουν φέρει στο αμήν». Ο Δ. Γ. (τα στοιχεία του οποίου έχει το newsbeast.gr) είναι ένας ακόμη από τους εκατομμύρια δανειολήπτες Έλληνες. Ο άνθρωπος αυτός λέει ότι δεν μπορεί πλέον, λόγω των περικοπών που έχει υποστεί η αγορά, να αντεπεξέλθει στις οικονομικές οφειλές που έχει προς τις τράπεζες.
 
«Πήρα περίπου 250.000 ευρώ δάνειο. Το 2003 πήρα περίπου 80.000 ευρώ και δύο χρόνια αργότερα πήρα το υπόλοιπο ποσό για να επεκτείνω την επιχείρησή μου» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Δ. Γ. που ασχολείται με χωματουργικές εργασίες. «Μέχρι σήμερα έχω καταβάλλει στην τράπεζα 180.000 ευρώ και η δόση κάθε μήνα είναι 2.500 ευρώ» λέει ο δανειολήπτης.
 
Και συνεχίζει: «τους τελευταίους οκτώ μήνες αδυνατούμε να πληρώσουμε τις δόσεις για την αποπληρωμή του δανείου. Γι’ αυτό στείλαμε αίτηση (βάσει του νόμου της υπουργού Λούκας Κατσέλη). Η τράπεζα όχι μόνο δεν απάντησε ποτέ αλλά έκανε καταγγελία σύμβασης και τώρα μου ζητάει πίσω τα μηχανήματα. Δεν ξέρω τι να κάνω για να καταλάβουν ότι δεν μπορώ να πληρώσω το δάνειο».

Από την πλευρά του πάντως, ο πρόεδρος της Ένωσης Δανειοληπτών, Θοδωρής Θανόπουλος, κάνει τα πάντα για να βοηθήσει τον Δ. Γ. να αποπληρώσει το δάνειο για να μην χάσει τα μηχανήματά του. Ο κ. Θανόπουλος μάλιστα μιλά στο newsbeast.gr και αναφέρει χαρακτηριστικά: «Δεν θεωρώ ότι υπάρχει οριστική λύση στο θέμα των δανειοληπτών σε σχέση με τις οφειλές τους στις τράπεζες. Οι τράπεζες δεν λαμβάνουν υπόψη υπουργικές αποφάσεις και έχουν περιπλέξει πάρα πολύ τα πράγματα. Αποτέλεσμα αυτού είναι η παραπλάνηση του κόσμου».
 
Στο μεταξύ αναφέρεται και στη ρύθμιση της υπουργού, Λούκας Κατσέλη, και λέει: «Η ρύθμιση αυτή έχει πάρα πολλά κενά και δεν ανταποκρίνεται στις εξαγγελίες της κυβέρνησης ότι οι δανειολήπτες δεν θα χάσουν τα σπίτια τους. Εσκεμμένα ή όχι δεν το γνωρίζω. Στην ουσία δεν συμβαίνει κάτι τέτοιο. Συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο. Δεν χάνεις το σπίτι σου όταν έχεις πληρώσει το 85% της αντικειμενικής αξίας του».