Στις γιορτές… ευχόμαστε με sms

Έσπασαν κάθε ρεκόρ το 2011


ΕΛΛΑΔΑ
20:44
03/01/2011
Στις γιορτές... ευχόμαστε με sms
loading

Τα γραπτά μηνύματα - sms- έχουν πλέον καθιερωθεί ως τρόπος για να στέλνει ο κόσμος τις ευχές του. Έτσι και φέτος αυτό το τρόπο επέλεξαν οι Έλληνες για να επικοινωνήσουν με φίλους και γνωστούς και να ανταλλάξουν ευχές την περίοδο των εορτών και ειδικότερα τα Χριστούγεννα και την Πρωτοχρονιά.

Η Cosmote ανακοίνωσε ότι οι συνδρομητές της έστειλαν τις πρώτες επτά ώρες του νέου έτους, δηλαδή από 00:00, έως 07:00 της Πρωτοχρονιάς, πάνω από 21 εκατ. μηνύματα. Θυμίζουμε ότι η εταιρία μέσα από το πρόγραμμα "Θεσμός Αγάπης", που συμπληρώνει φέτος 12 χρόνια, θα διαθέσει μέρος των εσόδων, ποσό που ξεπερνά τις 300.000 ευρώ, σε ιδρύματα για παιδιά από ολόκληρη τη χώρα.

Συγκεκριμένα τα χρήματα θα διατεθούν στις Οργανώσεις: Φίλοι Κοινωνικής Παιδιατρικής «Ανοιχτή Αγκαλιά», Εταιρεία Προστασίας Σπαστικών, Ελληνική Εταιρεία Προστασίας και Αποκαταστάσεως Αναπήρων Παίδων - ΕΛΕΠΑΠ, Σύλλογος Γονιών Παιδιών με Νεοπλασματική Ασθένεια «Φλόγα», Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων Παιδιών με Νεοπλασματικές Παθήσεις «Η ΠΙΣΤΗ», Φιλανθρωπικό Ίδρυμα «ΜΕΡΙΜΝΑ ΠΑΙΔΙΟΥ» - Θεσσαλονίκη, Σύλλογος Γονέων - Κηδεμόνων και Φίλων Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες επαρχίας Νάξου

Οι θυγατρικές της Cosmote, Cosmote Ρουμανίας και AMC στην Αλβανία έχουν αναλάβει ανάλογες πρωτοβουλίες. Η εταιρία κινητής τηλεφωνίας Wind ανακοίνωσε ότι την ημέρα των Χριστουγέννων οι κλήσεις στο δίκτυο της εταιρίας ξεπέρασαν τα 24 εκατομμύρια σημειώνοντας αύξηση 12% σε σύγκριση με τα περσινά Χριστούγεννα. Τις 3 πρώτες ώρες του 2011 οι συνδρομητές της WIND πραγματοποίησαν 5,5 εκατ. κλήσεις ελαφρώς αυξημένες σε σύγκριση με πέρσι.

Όσον αφορά τα μηνύματα, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε η εταιρία Wind για την περίοδο από 24 Δεκεμβρίου 2010 ως και την 1η Ιανουαρίου 2011 ξεπέρασαν τα 115 εκατομμύρια, αυξημένα κατά 5% περίπου σε σχέση με πέρσι. Τα γραπτά μηνύματα την ημέρα των Χριστουγέννων ξεπέρασαν τα 9,4 εκατομμύρια ενώ την Πρωτοχρονιά διακινήθηκαν 17,2 εκατομμύρια μηνύματα μειωμένα σε σχέση με πέρυσι.

Την πρώτη ώρα του νέου έτους τα γραπτά μηνύματα στο δίκτυο της WIND έφτασαν τα 3,5 εκατομμύρια αυξημένα κατά 500% (!) σε σύγκριση με μία τυπική ώρα. Τέλος, η Vodafone έχει ήδη ανακοινώσει ότι από φέτος δεν θα δίνει στοιχεία για την κίνηση της συγκεκριμένη περίοδο.

ΚΑΝΤΕ LIKE ΣΤΟ NEWSBEAST.GR

Παρακαλούμε περιμένετε ...
Το newsbeast επιλέγει
Το newsbeast προτείνει