Υλικά

  • 3 φλ. τσαγιού ανάμεικτα πράσινα λαχανικά
  • 450 γρ. ρεβίθια βρασμένα
  • 1 φλ. τσαγιού ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  • 2 αγγούρια, κομμένα στη μέση και σε φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1/2  φλιτζάνι ελιές καλαμών, χωρίς κουκούτσι
  • 1/3 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη
  • Για το ντρέσινγκ: 3 κ. σ. σούπας ελαιόλαδο, χυμό από 1/2 λεμόνι, 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη, 1/4 κ. γλ. αλάτι (ή ανάλογα με τη γεύση), 1/4 κ. γλ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι (ή ανάλογα με τη γεύση)

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο μπολ συνδυάστε τα υλικά της σαλάτας, όπως ανάμεικτα χόρτα, ρεβίθια, ντοματίνια, αγγούρια, κόκκινο κρεμμύδι, αγγούρι, ελιές και φέτα.
  2. Σε ένα μικρό μπολ, φτιάξτε το ντρέσινγκ χτυπώντας μαζί το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, τη ρίγανη, το αλάτι και το πιπέρι.
  3. Περιχύστε τη σαλάτα με το ντρέσινγκ και ανακατέψτε καλά. Προσθέστε περισσότερο αλάτι και μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.