Υλικά

  • 350 γρ. γιαούρτι (πλήρες)
  • 2 μεγάλα αγγούρια
  • 2- 3 κ. σ. χυμό λεμονιού
  • 4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • Ελαιόλαδο
  • 1/2 κ. γλ. καπνιστή πάπρικα σε σκόνη
  • Αλάτι και πιπέρι για γεύση
  • Μια χούφτα φύλλα φρέσκιας μέντας ή άνηθο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Για κρεμώδες τζατζίκι με τέλεια συνοχή πρέπει να αποφύγετε την περίσσεια νερού. Το καλύτερο αποτέλεσμα επιτυγχάνεται με το ξεφλούδισμα και το ξεσποράρισμα του αγγουριού.
  2. Στη συνέχεια, είτε το τρίβετε είτε το ψιλοκόβετε και σουρώνετε καλά το αγγούρι ώστε να φύγουν όλα τα υγρά του.
  3. Σε ένα μπολ ανακατέψτε το γιαούρτι με το αγγούρι, το χυμό λεμονιού και το σκόρδο.
  4. Προσθέστε μια πρέζα ελαιόλαδο και λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι ανάλογα με τη γεύση.
  5. Πασπαλίστε με τη σκόνη πάπρικας.
  6. Σκεπάστε και τοποθετήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον 2 ώρες για να αναπτυχθούν πλήρως οι γεύσεις.
  7. Προαιρετικά: λίγο πριν το σερβίρισμα ψιλοκόψτε χοντροκομμένα ένα ματσάκι φρέσκα φύλλα δυόσμου ή άνηθο και πασπαλίστε από πάνω.