Υλικά

  • 8 μεγάλες ώριμες ντομάτες
  • 4 μεγάλες πράσινες πιπεριές
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1 κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  • 1 κιλό μοσχαρίσιο κιμά
  • 1 κ. σ. αλάτι
  • 1 κ. σ. αλεσμένο μαύρο πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού ρύζι καρολίνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  1. Κόψτε τις κορυφές των ντοματών, αφήνοντας μια άκρη ακόμα κολλημένη για να δημιουργήσετε ένα καπάκι. Βγάλτε το εσωτερικό των ντοματών και μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ. Στύψτε τους χυμούς από τις ντομάτες.
  2. Κόψτε τις κορυφές των πράσινων πιπεριών και φυλάξτε τις για μελλοντική χρήση. Αφαιρέστε τους σπόρους και τις μεμβράνες.
  3. Τοποθετήστε τις ντομάτες και τις πιπεριές σε ένα ταψί και προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  4. Ζεστάνετε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια φωτιά και σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο μέχρι να μαλακώσουν, 5 έως 10 λεπτά. Προσθέστε τον μοσχαρίσιο κιμά, το αλάτι και το μαύρο πιπέρι. Μαγειρέψτε μέχρι το μοσχάρι να ροδίσει, 5 έως 10 λεπτά.
  5. Ανακατέψτε το εσωτερικό της ντομάτας και το νερό στον κιμά, αφήστε το να σιγοβράσει και μαγειρέψτε για περίπου 15 λεπτά. Προσθέστε το ρύζι και αφήστε το να πάρει βράση. Αφαιρέστε το τηγάνι από τη φωτιά.
  6. Γεμίστε τις ντομάτες και τις πιπεριές με το μείγμα κιμά- ρυζιού και βάλτε τα καπάκια που κρατήσατε. Περιχύστε με ελαιόλαδο και αλατοπιπερώστε.
  7. Ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 30 λεπτά. Γυρίστε τις πιπεριές και συνεχίστε το ψήσιμο μέχρι να μαλακώσουν οι πιπεριές και οι ντομάτες, περίπου 30 λεπτά ακόμα.