Υλικά

  • 500 γρ. φιλέτο σολομού
  • 1/4 φλ. τσαγιού ελαφριά σάλτσα σόγιας
  • 1 1/2 κ. σ. μέλι
  • 1 κ. σ. τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
  • 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
  • 1 κ. γλ. σησαμέλαιο
  • 2 κ. γλ. σουσάμι

Εκτέλεση

  1. Ανακατέψτε τη σάλτσα σόγιας, το μέλι, το τζίντζερ και το σκόρδο μαζί σε ένα μπολ μέχρι να αναμειχθεί ομοιόμορφα η μαρινάδα. Κρατήστε στην άκρη το 1/4 της μαρινάδας.
  2. Τοποθετήστε τα φιλέτα σολομού σε ένα ρηχό πιάτο και περιχύστε τα με την υπόλοιπη μαρινάδα. Καλύψτε το πιάτο με πλαστική μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο για 5 λεπτά.
  3. Ζεστάνετε το σησαμέλαιο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά.
  4. Αφαιρέστε τον σολομό από τη μαρινάδα, ανακινώντας για να αφαιρέσετε την περίσσεια μαρινάδας, τοποθετήστε τον με την πλευρά του δέρματος προς τα πάνω στο καυτό λάδι και μαγειρέψτε για 4 λεπτά.
  5. Πετάξτε τη μαρινάδα που δεν χρησιμοποιήθηκε στο ρηχό πιάτο. Αναποδογυρίστε το σολομό και περιχύστε το σολομό με τη μαρινάδα που κρατήσατε, πασπαλίστε με σουσάμι.
  6. Μαγειρέψτε μέχρι το ψάρι να ξεφλουδίζει εύκολα με ένα πιρούνι, 5 έως 7 λεπτά. Αναποδογυρίστε το σολομό, αφαιρέστε την πέτσα και μαγειρέψτε 1 λεπτό ακόμα.