Υλικά

  • 2 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 1/2 φλ. τσαγιού βατόμουρα
  • 1 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού γιαούρτι
  • 2 μεγάλα αυγά
  • 1 μπανάνα
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 2 κ. γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 100 βαθμούς και στρώστε μια λαδόκολλα σε ένα ταψί.
  2. Τοποθετήστε τη βρώμη, 1 φλιτζάνι βατόμουρα, το γάλα, το γιαούρτι, τα αυγά, τη μπανάνα, το ξύσμα λεμονιού, το μπέικιν πάουντερ, τη σόδα και το αλάτι στο μπλέντερ και χτυπήστε μέχρι να αποκτήσετε ένα λείο μείγμα.
  3. Ανακατέψτε το υπόλοιπο 1/2 φλιτζάνι βατόμουρα.
  4. Δουλεύοντας σε παρτίδες, βγάλτε 1/3 φλιτζανιού από το μείγμα για κάθε τηγανίτα και ψήστε μέχρι να εμφανιστούν φυσαλίδες στην κορυφή και να ροδίσει η κάτω πλευρά, περίπου 2 λεπτά.
  5. Αναποδογυρίστε και μαγειρέψτε τις τηγανίτες από την άλλη πλευρά, περίπου 1-2 λεπτά περισσότερο -κρατήστε τις ζεστές στο φούρνο.
  6. Σερβίρετε αμέσως.