Υλικά
- 2 κ. σ. ελαιόλαδο
- 1 μέτριο κρεμμύδι, σε κύβους
- 2 μέτρια καρότα, ψιλοκομμένα
- 1/4 σελινόριζα, σε λεπτές φέτες
- 1 κ. γλ. θαλασσινό αλάτι, συν περισσότερο για γεύση
- Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
- 3 σκελίδες σκόρδο, τριμμένες
- 1 κονσέρβα ντομάτας σε κύβους
- 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκά φασόλια, μαγειρεμένα, στραγγισμένα και ξεπλυμένα
- 1 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένα φασολάκια
- 4 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
- 2 φύλλα δάφνης
- 1 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη
- 1 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
- 3/4 φλ. τσαγιού μικρά ζυμαρικά
- 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
- Λίγες νιφάδες κόκκινου πιπεριού
- Τριμμένη παρμεζάνα, προαιρετικά, για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
Βήμα 1
Ζεστάνετε το λάδι σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι, τα καρότα, το σέλινο, αλάτι και αρκετό μαύρο πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, για 8 λεπτά, μέχρι να αρχίσουν να μαλακώνουν τα λαχανικά.
Βήμα 2
Προσθέστε το σκόρδο, τις ντομάτες, τα φασόλια, τα φασολάκια, το ζωμό, τα φύλλα δάφνης, τη ρίγανη και το θυμάρι. Σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.
Βήμα 3
Ανακατέψτε τα ζυμαρικά και μαγειρέψτε, χωρίς καπάκι, για άλλα 10 λεπτά, μέχρι να βράσουν τα ζυμαρικά.
Βήμα 4
Αλατοπιπερώστε και σερβίρετε με μαϊντανό, νιφάδες κόκκινου πιπεριού και παρμεζάνα, αν θέλετε.
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.