Υλικά

  • 1 κιλό μοσχαρίσια κότσια, κομμένα σε μικρά κομμάτια
  • 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/4 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο καρότο, ψιλοκομμένο
  • 2/3 φλ. τσαγιού λευκό ξηρό κρασί
  • 2/3 φλ. τσαγιού ζωμό βοδινού κρέατος
  • 400 γρ. ντομάτες σε κύβους
  • Αλάτι και πιπέρι κατά βούληση
  • Για το γαρνίρισμα: 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη, 2 κ. γλ. τριμμένο ξύσμα λεμονιού, 1/2 φλ. τσαγιού ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό

Εκτέλεση

  1. Πασπαλίστε ελαφρά τα μοσχαρίσια κότσια με αλεύρι και λιώστε το βούτυρο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέστε το μοσχαράκι και μαγειρέψτε το μέχρι να ροδίσει εξωτερικά. Αφαιρέστε το σε ένα μπολ και κρατήστε το ζεστό.
  2. Προσθέστε στο τηγάνι δύο σκελίδες σκόρδο και το κρεμμύδι, μαγειρέψτε και ανακατέψτε μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι. Επιστρέψτε το μοσχάρι στο τηγάνι και ανακατέψτε το καρότο και το κρασί. Σιγοβράστε για 10 λεπτά.
  3. Ρίξτε μέσα τις ντομάτες και το ζωμό βοδινού κρέατος και αλατοπιπερώστε. Σκεπάστε και σιγοβράστε σε χαμηλή φωτιά για 1 1/2 ώρα. Το κρέας θα πρέπει να είναι τρυφερό.
  4. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατέψτε τον μαϊντανό, 1 σκελίδα σκόρδο και το ξύσμα λεμονιού. Πασπαλίστε το μοσχάρι με την γκρεμολάτα λίγο πριν το σερβίρισμα.