Υλικά

  • 200 γρ. ζυμαρικά της αρεσκείας σας (κατά προτίμηση κοφτά)
  • 1/2 φλ. τσαγιού κατεψυγμένα πράσινα μπιζέλια, αποψυγμένα
  • 140 γρ. τόνο από κονσέρβα (χωρίς τα υγρά του)
  • 1 φλ. τσαγιού μαγιονέζα ή
  • 1 φλ. τσαγιού τριμμένο τσένταρ
  • 1/4 φλ. τσαγιού γλυκό τουρσί, αν θέλετε
  • 2 κ. γλ. χυμό λεμονιού
  • 3/4 κ. γλ. αλάτι
  • 1/4 κ. γλ. πιπέρι
  • 1/2 φλ. τσαγιού σέλινο, ψιλοκομμένο
  • 1/4 φλ. τσαγιού κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

  1. Μαγειρέψτε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας τον αρακά τα τελευταία 4 έως 6 λεπτά, ξεπλύνετε με κρύο νερό και σουρώστε.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ τοποθετήστε τα μακαρόνια και τον αρακά και ανακατέψτε με τα υπόλοιπα υλικά.
  3. Καλύψτε με διάφανη μεμβράνη και τοποθετήστε στο ψυγείο τουλάχιστον 1 ώρα για να αναμειχθούν οι γεύσεις.