Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • 3/4 φλ. τσαγιού λευκή ζάχαρη
  • 1 1/2 ώριμο αβοκάντο, καθαρισμένο
  • 2 συσκευασίες τυρί κρέμα, μαλακωμένο
  • 1/2 φλ. τσαγιού φρέσκο χυμό λάιμ
  • Μπισκότα της επιλογής σας για τη βάση

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε την κρέμα γάλακτος σε μια μικρή κατσαρόλα μέχρι να εμφανιστούν μικρές φυσαλίδες στις άκρες. Αφαιρέστε από τη φωτιά και ανακατέψτε τη ζάχαρη στην κρέμα μέχρι να διαλυθεί. Μεταφέρετε σε ένα μεσαίο μπολ και αφήστε τη να κρυώσει.
  2. Συνδυάστε το αβοκάντο και το τυρί κρέμα σε έναν επεξεργαστή τροφίμων και χτυπήστε τα μέχρι να γίνουν μια λεία κρέμα. Προσθέστε το χυμό λάιμ και χτυπήστε το μείγμα ξανά. Ανακατέψτε με το μείγμα της κρέμας γάλακτος που έχει κρυώσει.
  3. Τρίψτε τα μπισκότα στον επεξεργαστή τροφίμων και απλώστε τα σε ένα τσέρκι. Τοποθετήστε λίγη ώρα στο ψυγείο για να σταθεροποιηθεί η βάση.
  4. Απλώστε ομοιόμορφα με μία σπάτουλα το μείγμα αβοκάντο στην προετοιμασμένη βάση και τοποθετήστε στο ψυγείο μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα, για τουλάχιστον 2 ώρες.
  5. Αφήστε το cheesecake να παραμείνει σε θερμοκρασία δωματίου μέχρι να μαλακώσει ελαφρώς αλλά να είναι αρκετά σταθερό για να το κόψετε σε φέτες πριν το σερβίρισμα, 10 έως 15 λεπτά.