Υλικά

  • Αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • Έτοιμη ζύμη για πίτσα
  • 1 φλ. τσαγιού μοτσαρέλα τριμμένη
  • 1/2 φλ. τσαγιού σάλτσα για πίτσα
  • 1/3 φλ. τσαγιού μίνι πεπερόνι σε φέτες
  • 1/4 κ. γλ. νιφάδες κόκκινου πιπεριού (προαιρετικά)
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένη ρίγανη (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς.
  2. Πασπαλίστε ελαφρώς μια καθαρή επιφάνεια με αλεύρι, ξετυλίξτε τη ζύμη για πίτσα και κόψτε σε 8 τετράγωνα. Στρώστε την κάθε θήκη μάφιν με τη ζύμη πιέζοντάς το τετράγωνο ζύμης στον πάτο και γύρω γύρω.
  3. Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι από την τριμμένη μοτσαρέλα στις θήκες με τη ζύμη (περίπου 1 κουταλιά της σούπας σε καθεμία). Ρίξτε 1/2 φλιτζάνι σάλτσα για πίτσα πάνω από το τυρί και συμπληρώστε με τη μισή ποσότητα από το πεπερόνι. Επαναλάβετε τη διαδικασία με το τυρί και το πεπερόνι.
  4. Ψήστε μέχρι η ζύμη να ροδίσει και το τυρί να λιώσει, για 16 με 18 λεπτά. Πασπαλίστε τα cupcakes πίτσας με τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και την αποξηραμένη ρίγανη, προαιρετικά.
  5. Αφήστε να κρυώσουν για 5 λεπτά, αφαιρέστε από τα φορμάκια για μάφιν και σερβίρετε ζεστά.