Υλικά

  • 250 γραμμάρια ταλιατλες
  • 400 γραμμάρια ντοματάκια από κονσέρβα κομμένα
  • 1 κόκκινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
  • 1 κίτρινη πιπεριά καθαρισμένη, ξεσποριασμένη, κομμένη σε φέτες
  • 30 γραμμάρια ελιές μαύρες ξεσποριασμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε ροδέλες
  • 1 κουταλιά της σούπας κάπαρη
  • 1/2 κουταλάκι βασιλικός ξηρός
  • 1 κουταλάκι πιπέρι καυτερό
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • 1/2 κουταλάκι ρίγανη
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • 2 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Γραβιέρα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μία κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο και το κρεμμύδι για λίγα λεπτά. Αν θέλουμε στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε τις ολόκληρες σκελίδες σκόρδου από τη σάλτσα.
  2. Προσθέτουμε τις πιπεριές και τις μαγειρεύουμε σε δυνατή φωτιά για λίγα λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς. Προσθέτουμε τις ντομάτες και μαγειρεύουμε τη σάλτσα μέχρι να γίνει παχύρρευστη.
  3. Συγχρόνως βράζουμε σε ζεστό νερό τις ταλιατέλες για 8 λεπτά και μετά στραγγίζουμε.
  4. Στο τέλος ρίχνουμε την κάπαρη και τις ελιές, τις πέννες τα μπαχαρικά και το αλατοπίπερο, ανακατεύουμε και σερβίρουμε σε πιάτα με τριμμένη γραβιέρα.