Υλικά
- 6 φέτες κέικ σοκολάτας
 - 400 γραμμάρια γλυκό βύσσινο με το σιρόπι
 - 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος χτυπημένη σε σαντιγί
 - 100 γραμμάρια κουβερτούρα τριμμένη
 - 50 γραμμάρια κιρς ή κονιάκ
 - Κακάο για το πασπάλισμα, προαιρετικά
 
Εκτέλεση
- Βάζουμε το γλυκό βύσσινο σε σουρωτήρι για να στραγγίσει καλά. Ζεσταίνουμε ελαφριά το σιρόπι του και προσθέτουμε το ποτό που θα χρησιμοποιήσουμε. Ανακατεύουμε καλά και το αφήνουμε να κρυώσει τελείως.
 - Σε ένα μπολ σπάμε σε κομμάτια το κέικ ή το παντεσπάνι. Περιχύνουμε με το σιρόπι.
 - Παίρνουμε έξι ποτήρια με πόδι. Σε κάθε ποτήρι βάζουμε σαν βάση λίγο ποτισμένο κέικ με σιρόπι. Βάζουμε 2 κουταλιές σούπας χτυπημένη κρέμα, λίγα βύσσινα κι επαναλαμβάνουμε στρώση κέικ, κρέμα, βύσσινα. Κόβουμε φλούδες σοκολάτας (με το εργαλείο που καθαρίζουμε τις πατάτες).