Υλικά

  • 1 κ. σ. ελαιόλαδο
  • 1 λευκό κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
  • 3 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 250 γρ. μανιτάρια, κομμένα σε ροδέλες
  • 1/4 κ. γλ. αποξηραμένο θυμάρι
  • 1/2 κ. γλ. μαϊντανό
  • 1 1/3 φλ. τσαγιού ρύζι Jasmine
  • 3 φλ. τσαγιού ζωμό λαχανικών
  • Αλάτι, πιπέρι
  • Φρέσκο, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  1. Ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία.
  2. Σοτάρετε το κρεμμύδι μέχρι να μαλακώσει -περίπου 5 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη ένα λεπτό, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέστε τα μανιτάρια, το θυμάρι και τον μαϊντανό και ανακατέψτε. Μαγειρέψτε μέχρι να μαλακώσουν τα μανιτάρια, περίπου άλλα 5 λεπτά.
  4. Προσθέστε το ρύζι και τον ζωμό και ανακατέψτε τα όλα μαζί, αφού αλατοπιπερώσετε. Αφήστε να πάρει μια βράση και στη συνέχεια χαμηλώστε τη θερμοκρασία. Αφήστε το ρύζι να μαγειρευτεί για 20 με 25 λεπτά ή μέχρι να απορροφηθούν όλα τα υγρά και να μαλακώσουν οι κόκκοι.
  5. Προαιρετικά σερβίρετε το ρύζι μανιταριών με λίγο φρέσκο ψιλοκομμένο σχοινόπρασο.