Υλικά

  • 5- 7 λεμόνια (1 φλ. τσαγιού χυμό λεμονιού, φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα)
  • 4 φλ. τσαγιού νερό, χωρισμένο
  • 1 φλ. τσαγιού μέλι
  • 1 κ. σ. αποξηραμένη βρώσιμη λεβάντα
  • 4 φλ. τσαγιού πάγο

Εκτέλεση

  1. Τοποθετήστε 2 φλιτζάνια νερό, το μέλι και τη λεβάντα σε μια μεσαίου μεγέθους κατσαρόλα.
  2. Ζεστάνετε το τηγάνι σε μέτρια φωτιά και μαγειρέψτε για 2 λεπτά μέχρι να λιώσει το μέλι, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Αφαιρέστε από τη φωτιά και αφήστε το για περίπου 20 λεπτά στην άκρη.
  4. Ρίξτε το χυμό λεμονιού σε μια κανάτα. Τοποθετήστε ένα φίλτρο καφέ στην υποδοχή της και ρίξτε το μείγμα λεβάντας για να φιλτράρετε τα φύλλα λεβάντας, τα οποία θα πετάξετε.
  5. Προσθέστε τα υπόλοιπα 2 φλιτζάνια νερού και τον πάγο και ανακατέψτε.
  6. Προσθέστε τις φέτες λεμονιού για γαρνίρισμα και σερβίρετε.