Υλικά

  • 1 1/2 φλ. τσαγιού λευκή σοκολάτα
  • 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος, χωρισμένη
  • 1 κ. σ. ζάχαρη άχνη
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • Ανάμεικτα φρέσκα μούρα, προαιρετικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μικρή κατσαρόλα συνδυάστε τη σοκολάτα και τα 2/3 από την κρέμα γάλακτος.
  2. Μαγειρέψτε σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  3. Μεταφέρετε σε ένα μεγάλο μπολ και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου.
  4. Σε ένα μικρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος μέχρι να αρχίσει να πήζει και προσθέστε τη ζάχαρη και το εκχύλισμα βανίλιας.
  5. Χτυπήστε μέχρι να σχηματιστούν μαλακές κορυφές και προσθέστε το 1/4 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας.
  6. Ανακατέψτε καλά, προσθέστε και την υπόλοιπη κρέμα γάλακτος και ανακατέψτε ξανά.
  7. Τοποθετήστε σε μπολ επιδορπίου και διατηρήστε στο ψυγείο για τουλάχιστον δύο ώρες.
  8. Εάν θέλετε γαρνίρετε με μούρα ή φρούτα της επιλογής σας.