Υλικά

  • 2 1/4 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 2 κ. γλ. τριμμένο τζίντζερ
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 3/4 κ. γλ. τριμμένη κανέλα
  • 1/2 κ. γλ. γαρύφαλλα
  • 1/4 κ. γλ. αλάτι
  • 3/4 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 1 φλ. τσαγιού κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1 αβγό
  • 1 κ. σ. νερό
  • 1/4 φλ. τσαγιού μελάσα
  • 2 κ. σ. κρυσταλλική ζάχαρη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς.
  2. Σε ένα μπολ τοποθετήστε το αλεύρι και προσθέστε το τζίντζερ, τη μαγειρική σόδα, την κανέλα, τα γαρύφαλλα και το αλάτι.
  3. Ανακατέψτε και αφήστε στην άκρη.
  4. Σε ένα άλλο μπολ χτυπήστε τη μαργαρίνη με το ένα φλυτζάνι ζάχαρης, μέχρι η ζάχαρη να γίνει ελαφριά και αφράτη.
  5. Προσθέστε το αβγό χτυπήστε το και προσθέστε το νερό με τη μελάσα και ανακατέψτε.
  6. Ρίξτε το μείγμα με το αλεύρι σιγά σιγά μέσα στο μείγμα με τη μελάσα.
  7. Πλάστε τη ζύμη σε μπάλες μεγέθους καρυδιού και περάστε τες στις δύο κουταλιές ζάχαρης.
  8. Τοποθετήστε τα μπισκότα σε απόσταση μεταξύ τους στο ταψί, πάνω σε μια λαδόκολλα.
  9. Ψήστε για 8- 10 λεπτά στον προθερμασμένο φούρνο και αφήστε τα μπισκότα να κρυώσουν για 5 λεπτά.