Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 3 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

  1. Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
  2. Προσθέστε τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
  3. Ρίξτε στην κατσαρόλα τη βρώμη, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά.
  4. Σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει καλύψτε με μία στρώση από το μείγμα και κρατήστε το υπόλοιπο για τη συνέχεια.
  5. Λιώστε τα δάκρυα σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
  6. Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από την στρώση με τη βρώμη και απλώστε ομοιόμορφα παντού.
  7. Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης πάνω από την σοκολάτα.
  8. Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες.
  9. Βγάλτε από το ψυγείο, αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και κόψτε τις μπάρες.