Υλικά

  • 1 φλ. τσαγιού βούτυρο
  • 1/2 φλ. τσαγιού ζάχαρη καστανή
  • 1 κ. γλ. βανίλια
  • 3 φλ. τσαγιού βρώμη
  • 1 φλ. τσαγιού δάκρυα σοκολάτας
  • 1/2 φλ. τσαγιού φυστικοβούτυρο

Εκτέλεση

Βήμα 1
Λιώστε το βούτυρο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 2
Προσθέστε τη βανίλια και την ζάχαρη και ανακατέψτε καλά.
Βήμα 3
Ρίξτε στην κατσαρόλα τη βρώμη, ανακατέψτε και μαγειρέψτε για 2- 3 λεπτά.
Βήμα 4
Σε ένα ταψί που έχετε βουτυρώσει καλύψτε με μία στρώση από το μείγμα και κρατήστε το υπόλοιπο για τη συνέχεια.
Βήμα 5
Λιώστε τα δάκρυα σοκολάτας και το φυστικοβούτυρο σε μια μικρή κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι να μαλακώσουν.
Βήμα 6
Ρίξτε το μείγμα της σοκολάτας πάνω από την στρώση με τη βρώμη και απλώστε ομοιόμορφα παντού.
Βήμα 7
Τρίψτε το υπόλοιπο μείγμα βρώμης πάνω από την σοκολάτα.
Βήμα 8
Καλύψτε με μία μεμβράνη και αφήστε στο ψυγείο για 2- 3 ώρες.
Βήμα 9
Βγάλτε από το ψυγείο, αφήστε να πάρει θερμοκρασία δωματίου και κόψτε τις μπάρες.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.