Υλικά

  • 5 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο (και λίγο ακόμη για το ταψί)
  • 250 γρ. τραγανό φυστικοβούτυρο
  • 8 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. βρώμη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψάκι.
Βήμα 2
Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα σε ξεχωριστά μπολ και διατηρήστε στην άκρη.
Βήμα 3
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τοποθετήστε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά.
Βήμα 4
Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τη βρώμη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
Βήμα 5
Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και απλώστε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
Βήμα 6
Γαρνίρετε με το φυστικοβούτυρο και τη μαρμελάδα που κρατήσατε στην άκρη και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
Βήμα 7
Αφήστε να κρυώσει καλά και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.
TAGS