Υλικά

  • 5 κ. σ. αλατισμένο βούτυρο (και λίγο ακόμη για το ταψί)
  • 250 γρ. τραγανό φυστικοβούτυρο
  • 8 κ. σ. μαρμελάδα φράουλα ή βατόμουρο
  • 80 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 200 γρ. βρώμη

Εκτέλεση

  1. Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς και βουτυρώστε ελαφρώς ένα ταψάκι.
  2. Βάλτε 3 κουταλιές της σούπας φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα σε ξεχωριστά μπολ και διατηρήστε στην άκρη.
  3. Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά τοποθετήστε το υπόλοιπο φυστικοβούτυρο και μαρμελάδα, το βούτυρο και τη ζάχαρη και ανακατέψτε μέχρι να λιώσουν καλά.
  4. Κατεβάστε από τη φωτιά, προσθέστε τη βρώμη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει για 5 λεπτά.
  5. Ρίξτε το μείγμα στο ταψάκι και απλώστε ομοιόμορφα με ένα κουτάλι.
  6. Γαρνίρετε με το φυστικοβούτυρο και τη μαρμελάδα που κρατήσατε στην άκρη και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 20- 25 λεπτά.
  7. Αφήστε να κρυώσει καλά και κόψτε σε τετράγωνα κομμάτια.