Υλικά

  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένους χουρμάδες
  • 1/2 φλ. τσαγιού αποξηραμένα δαμάσκηνα
  • 1/2 φλ. τσαγιού σταφίδες
  • 1 φλ. τσαγιού νερό
  • 1/2 φλ. τσαγιού μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 1 κ. γλ. εκχύλισμα βανίλιας
  • 1/2 φλ. τσαγιού καρύδια ψιλοκομμένα
  • 1 φλ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ. γλ. μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ. γλ. αλάτι

Εκτέλεση

Βήμα 1
Κόψτε τους χουρμάδες και τα δαμάσκηνα σε μικρά κομμάτια.
Βήμα 2
Τοποθετήστε σε μία μικρή κατσαρόλα το νερό και προσθέστε τους χουρμάδες, τα δαμάσκηνα και τις σταφίδες και βράστε τα για 5 λεπτά.
Βήμα 3
Προσθέστε τη μαργαρίνη, ανακατέψτε και αφήστε να κρυώσει.
Βήμα 4
Προθερμάνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς.
Βήμα 5
Σε ένα μπολ ανακατέψτε τα αβγά με τη βανίλια και τους ξηρούς καρπούς και προσθέστε στο μείγμα με τα αποξηραμένα φρούτα.
Βήμα 6
Κοσκινίστε το αλεύρι, προσθέστε τη μαγειρική σόδα και το αλάτι, ανακατέψτε και ρίξτε τα στο μείγμα των φρούτων και ανακατέψτε μέχρι να ομοιογενοποιηθεί το μείγμα.
Βήμα 7
Απλώστε σε ένα ταψί ομοιόμορφα και ψήστε στον προθερμασμένο φούρνο για 25- 30 λεπτά.
TAGS