Υλικά

  • 6 αβγά
  • 2 φλ. τσαγιού γάλα
  • 1/2 φλ. τσαγιού νερό
  • 75 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ. σ. ζάχαρη
  • 1/2 κ. γλ. βανίλια
  • 20 γρ. σκόνη κακάο
  • Ζάχαρη άχνη για την επικάλυψη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Έχετε όλα τα υλικά σε θερμοκρασία δωματίου.
Βήμα 2
Σε ένα μπολ χτυπήστε τα αβγά με το γάλα και το νερό.
Βήμα 3
Προσθέστε το βούτυρο, τη βανίλια και τη ζάχαρη.
Βήμα 4
Κοσκινίστε το αλεύρι και προσθέστε το στο μείγμα.
Βήμα 5
Ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί εντελώς.
Βήμα 6
Σουρώστε το μείγμα, προσθέστε το κακάο και ανακατέψτε μέχρι να ομογενοποιηθεί ο χυλός.
Βήμα 7
Προθερμάνετε ένα τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Βήμα 8
Ρίξτε λίγο από το χυλό, απλώστε ομοιόμορφα και μαγειρέψτε για ένα λεπτό από τη μία πλευρά, αναποδογυρίστε και συνεχίστε το μαγείρεμα για ακόμη μισό λεπτό.
Βήμα 9
Απολαύστε σκέτες, με ζάχαρη άχνη ή τη γαρνιτούρα της επιλογής σας.
TAGS