Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

Βήμα 1
Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
Βήμα 2
Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε μέσα το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
Βήμα 3
Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
Βήμα 4
Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
Βήμα 5
Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.
TAGS
Μάθετε πρώτοι τι συμβαίνει στην Ελλάδα και τον κόσμο στο Google News του Newsbeast. Ακολουθήστε το Newsbeast σε Instagram, Facebook και Twitter.