Υλικά

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 160 γρ. ηλιέλαιο
  • 1 κούπα ζάχαρη
  • 280 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • χυμό από 1 λεμόνι
  • ξύσμα από 2 λεμόνια
  • 2 1/2 κ.γ μπέικιν πάουντερ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180 βαθμούς στον αέρα.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνετε μέσα το αλεύρι, το ηλιέλαιο, το χυμό λεμονιού, το ξύσμα, τη ζάχαρη, το γιαούρτι και το μπέικιν πάουντερ.
  3. Χτυπάτε με το μίξερ μέχρι να γίνουν ένα αφράτο μείγμα.
  4. Μόλις είναι έτοιμο, το ρίχνετε στη φόρμα και ψήνετε για περίπου 40 λεπτά.
  5. Μόλις είναι έτοιμο το κέικ, πασπαλίζετε με τη ζάχαρη άχνη.